09 / 05 / 2024

edirne slimiye camii 100 kmden görülecek

edirne slimiye camii 100 kmden görülecek

Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından birisi olan ve Mimar Sinan'ın ‘ustalık eserim' dediği Selimiye Camii, geceleri 100 kilometre mesafeden görülebilecek.

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Selimiye Camii çarpık yapılaşma tehditi altında!

2011 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Selimiye Camii çarpık yapılaşmanın altında. Edirne'de yer alan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaya başladığı görüldü.

Selimiye Camii’nin silueti bozulmayacak!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmamasında da kararlı olduğunu söyledi.

Selimiye Camii’nin silueti bozulacak mı?

Edirne Belediye Meclisi, bugün şok bir karar aldı. Şehrimize D-100 karayolundan gelen misafirleri tüm ihtişamıyla karşılayan UNESCO Dünya Mirası Selimiye Camii’nin siluetinin görünmesini engelleyen karara CHP’li ve Ak Parti’li üyelerin oylarıyla imza atıldı.

Selimiye Camii'nin çevresi trafiğe kapatılacak!

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, '"Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi sonunda alan trafiğe kapatılacak. Alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek." dedi.

Selimiye Camii çevre projesine bakanlıktan destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Selimiye Camii çevre projesinin bakanlık tarafından destekleneceğini söyledi. Vali Özdemir, projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün kaynak konusunda destek olacağını belirtti.

Edirne'de icradan 5.9 milyon TL'ye satılık fabrika ve arsa!

Uzunköprü İcra Dairesi, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Muradiye Camii Mahallesi'nde bulunan çeltik fabrikası vasfında olan gayrimenkulü ve arsayı satışa çıkardı. İhalesi 18 Ekim Salı günü yapılacak taşınmazların toplam bedeli 5 milyon 977 bin 282 TL olarak belirlendi.

Edirne Selimiye Cami restore edilecek!

EDİRNE’de Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, “Selimiye Camii en son 1980 yılında restore edilmiş bir yapı." dedi.

Edirne Evliya Kasımpaşa Camii yükseltilerek kurtarılacak!

Taşkınlar sonucu sık sık sular altında kalması nedeniyle halk arasında “Tunca’nın harap bıraktığı yadigar” olarak bilinen Edirne'deki Evliya Kasımpaşa Camii, yerden yükseltilerek kurtarılacak.

Edirne Ulu Camii yenilendi!

Edirne’de Vakıf Haftası kapsamında Osmanlı döneminde padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı, kentin eski camii olan ve yapımı 1414’te tamamlanan Ulu (Eski) Camii çiçeklerle bezenerek adeta rengarenk oldu.

Edirne Selimiye Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyondan geçirilecek. Restorasyon sonucunda Selimiye Camisi'nde zamanla oluşan yıpranmalar giderilecek.

edirne slimiye camii 100 kmden görülecek Haberi

edirne slimiye camii 100 kmden görülecek

Edirne'nin sembolü olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi caminin dış aydınlatması için valilik çalışma başlattı. 1 milyon 534 bin TL'ye mal olacak çalışmada 2 bin 656 adet armatür kullanılacak. 29 Ekim 2015 tarihinde tamamlanması hedeflenen çalışma sonucunda Selimiye Camii komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan'dan da görülebilecek. Yetersiz aydınlatma nedeniyle geceleri uzak mesafeden görülemeyen cami, yeni aydınlatmayla birlikte 100 kilometreden fark edilebilecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Selimiye Camii'ne 2 bin 656 tane armatür takarak, dışının aydınlanmasını sağlayacağız. Artık Yunanistan'dan, Bulgaristan'dan 100 kilometre uzaklıktan çok güzel bir şekilde görünmesini sağlayacağız.”...