28 / 04 / 2024

Edirne Uzunköprü dünya mirası listesi

Edirne Uzunköprü dünya mirası listesi

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde 1444'te yapılan tarihi taş köprünün 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğinde olduğunu ve 174 kemeri bulunduğunu söyledi.

TOKİ’den Edirne Uzunköprü’ye 240 taksitle 196 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut (ucuz konut) projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Uzunköprü projesinde kaç konut inşa edilecek? Ucuz konuta nasıl başvuru yapabilirim? İşte bütün detaylarıyla TOKİ Edirne Uzunköprü 2022 sosyal konut projesi...

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

Uzunköprü'de yeni devlet hastanesi meclis gündeminde!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat ve emlak sektöründe yeni dünya düzeni!

İnşaat firmalarının ve emlak ofislerinin seri ilan sitelerine bağımlı olarak devam ettiği pazarlama şekilleri yeni dünya düzeninde yetersiz kalacağından bahseden Ekonomist Ahmet Yılmaz ‘alternatif satış kanalları yaratan Gayrimenkul PR gibi çözümlere yönelilmeli’ önerisinde bulundu.

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuru tarihleri 2019!

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuru tarihleri 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 70 adet konut bulunuyor.

Edirne Uzunköprü TOKİ başvuru tarihleri!

Edirne Uzunköprü TOKİ başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projede toplam 70 adet konut bulunuyor.

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuruları 25 Nisan'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü projesi için başvuru dönemi 25 Nisan'da başlıyor. 

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

TOKİ Edirne Uzunköprü kuraları çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü projesinde yer alan konutların kura çekilişi yapıldı.

Edirne Uzunköprü'de tapular 9 Ocak'ta dağıtılacak!

Edirne Uzunköprü Belediyesi tarafından daha önce 3 Ocak 2019 Perşembe günü yapılacağı açıklanan dar gelirli vatandaşlara yönelik toplu dağıtım töreni hava muhalefeti nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü saat 15.00 tarihine ertelendi.

Uzunköprü OSB'de arsa tahsisi yüzde 20 indirimli!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde hayata geçirilen Uzunköprü OSB projesinde arsa tahsisi bedeli indirimi yüzde 20 artırıldı. Bu kapsamda, yatırımcılara yüzde 60 hibe desteği sağlanıyor.

TOKİ Edirne Uzunköprü projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü'de hayata geçireceği 98 konutun ihalesi yapıldı.

Edirne Uzunköprü dünya mirası listesi Haberi

Edirne Uzunköprü dünya mirası listesi


 Kültür ve Turizm Bakanlığının, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapacağı bildirildi. 

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde 1444'te yapılan tarihi taş köprünün 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğinde olduğunu ve 174 kemeri bulunduğunu söyledi. 

Köprünün fiziksel özellikleri açısından dikkat çekici olduğunu belirten İşbilen, şöyle konuştu: "Köprü, dünyanın en uzun köprüsü. 15. yüzyılda yapılan ve tarihi öneme sahip bu eserden turizm açısından yararlanmamız gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuruda bulunacak. Yıllardır bunun için çalışıyoruz. 

Listenin bir geçici kısmı, bir de kalıcı olan asil kısmı var. Bizim amacımız kalıcı olan kısımda yer almak ancak kalıcı olan kısımda yer almak için köprünün...