29 / 04 / 2024

edirne valisi kim

edirne valisi kim

Edirne'de bir müteahhit, hafriyatlar sırasında bulduğu Osmanlı dönemine ait tarihi eserleri müzeye teslim etti. Şahin: "Herkesi tarihi eserleri hem korumaya hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Hasan Duruer kimdir?

Edirne Valisi Hasan Duruer kimdir? Hasan Duruer, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hasan Duruer, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Hasan Duruer'in biyografisi...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Edirne Saksağan köyündeki camiye 70 yıl sonra minare yapıldı!

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in Lalapaşa ilçesi Saksağan köyünü ziyaretinde vatandaşların isteği üzerine verdiği talimatla köy camisine 70 sene sonra minare inşa edilmesi köylüleri memnun etti.

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Edirne'ye hızlı trende ihale sürecine girildi!

Edirne Valisi Özdemir, Edirne'deki hızlı tren projesinin devam ettiğini müjdeledi. TCDD Edirne Gar Müdürü Yıldırım 16 Mart'ta kontrollük ihalesinin yapıldığını ve bu ihalenin sonuçlandığını söyledi.

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Selimiye Camisi Meydan projesine destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan oluşan Edirne heyeti "Selimiye Camisi Meydan" projesi hakkında Ankara'da görüşmelerde bulundu.

Edirne-İstanbul arası hızlı trenle 1 saatten az olacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye ineceğini belirtti. Projenin 3 yıl sonra hizmete başlayacağını söyleyen Özdemir, hızlı tren ihalesinin bu sene içerisinde yapılacağını söyledi.

Selimiye Camii çevre projesine bakanlıktan destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Selimiye Camii çevre projesinin bakanlık tarafından destekleneceğini söyledi. Vali Özdemir, projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün kaynak konusunda destek olacağını belirtti.

Edirne Hızlı Tren projesinde son durum!

Edirne Valisi Özdemir, Bakanı Arslan’ın ulaşım ve nakliyatla ilgili Trakya ve Edirne için çok önemli açıklamalarını hatırlattı, “Edirne olarak ‘Hızlı Tren’e hazır mıyız?” dedi.

Yalçın Akdoğan Edirne'deki restorasyon projelerini anlattı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemli açılışlar için Edirne'de olduğunu söyledi. Akdoğan, Edirne'deki restorasyon projelerinin son durumunu anlattı.

Edirne Selimiye Camii'nin restorasyonu ne kadar sürecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin simgesi ve Türk İslam sanatının zirvesi Selimiye Camisi'nin restorasyonunun 4-5 yıl sürebileceğini söyledi.

Edirne'de akıllı hastane 29 Ekim'de açılacak!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yeni yapılan Edirne Devlet Hastanesi'nin akıllı hastane olacağını belirterek, "Özellikle elektriğini kendi üretmesi çok güzel bir olay" dedi. İşte ayrıntılar...

edirne valisi kim Haberi

edirne valisi kim

Edirne'de bir müteahhit, hafriyatlar sırasında bulduğu Osmanlı dönemine ait pek çok tarihi eseri, Edirne Müzesi'ne teslim etti.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, müteahhit Kerim Bulut'un şantiyesinin önünde bazı buluntular gördü.


Talimat üzerine yapılan incelemede, buluntuların "tarihi eser" niteliği taşıdığı tespit edildi. 


Bulut da eserleri Edirne Müzesi'ne teslim etti.


Şantiyeye gelen Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya, 1700'lü yıllara ait olduğu belirlenen silah, kuyu bilezikleri, tuvalet taşları, yağdanlık, testi, tabak ve çanaklardan oluşan 50 parça eseri envantere kaydetti.


Edirne Valisi Şahin, Bulut'a teşekkür ziyaretinde bulundu.


Eserleri inceleyen Şahin, Bulut'u duyarlılığından dolayı tebrik ederek, "Kendisine teşekkür ediyorum. Herkesi tarihi eserleri hem korumaya hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya çağırıyorum. Müzeye gönderirseniz binlerce kişi görür, size rahmet okur. Kaçak yollarla satmaya kalkarsan başına bela alırsın. Devlet...