03 / 05 / 2024

Edmonton cami projeleri

Edmonton cami projeleri

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, yeni bir cami yaptırıyor.

Kanada'daki Türkler Edmonton'a cami yaptırıyor!

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, yeni bir cami yaptırıyor.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

İskenderun Nihal Atakaş Cami inşaatında son durum!

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediyesinin 2016 yılı projeleri kapsamında yer alan Sahil alanında yapımı devam eden Nihal Atakaş Cami’nin inşaatını inceledi.

Başakşehir Belediyesi cami projeleri hizmet alım işini ihaleye çıkarıyor!

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Cami ve Ek Binalar için Uygulama Projesi Hazırlanması hizmet alımı işini 1 Ekim 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi!

Başkent Ankara projeleri dur durak bilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamalarda Kuzey Anakara' ya Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi yapacaklarını da belirtti...

Yeşil Cami projesi, Green Dot Awards yarışmasında birinci oldu!

4 Türk öğrencinin Yeşil Cami adlı projeleri ABD'de Green Dot Awards yarışmasında birincilik ödülü aldı...

Mimarlar 80 yıldır cami projesi çizmiyor!

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez “80 yıl boyunca mimarlarımızın cami projeleri çizmediğini” söyledi. Nedenini şöyle açıkladı: “Küsmüşlerdi...”

Çamlıca Cami projesi taşeron firma mantığı ile yapılmamalı!

Posta Gazete Yazarı Yazgülü aldoğan, Çamlıca cami ve Taksim'e yapılan olan cami projeleri ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı. İşte o yazı!

Yeni cami projeleri eskiyi tekrar etmemeli, günümüze uyarlanmalı!

Son günlerde oldukça tartışılan konu olan Çamlıca Tepesine yapılması planlanan cami projesinden yola çıkarak yeni camilerin nasıl olabileceği konusuna değindik

İsmailağa Cami İlim ve Hizmet Vakfından satılık konut!

İsmailağa Cami İlim ve Hizmet Vakfı, Fatih Ayvansaray Mahallesindeki 65 metrekare arsa üzerine inşa edilen 3 katlı binayı 175 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı

Mar Yapı'dan Güneşli ve Basın Ekspres'e konut projeleri!

Mar Yapı 2012 yılı planlarını tamamladı. Şirket, Güneşli'ye ve Basın Ekspres'e konut projeleri yapacak. Güneşli dışına da çıkmayı hedefleyen şirket, Haliç ve Bomonti'ye göz koydu

Edmonton cami projeleri Haberi

Edmonton cami projeleri

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, Blue Mosque ismiyle yeni bir cami projesi başlattı. Temeli, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Kerim Uras'ın da videokonferans ile katılım gösterdiği sembolik törenle atılan caminin inşaatı hızla devam ediyor.

Edmonton Türk Derneği Başkanı Ahmet Topal, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, cami projesi için 2016'da çalışmalara başladıklarını ve ruhsat işlemlerinin 3 yıl sürdüğünü belirtti.

Topal, "Gerekli izinlerin alınmasını takiben dernek yönetimi, caminin inşaa edileceği arsayı, inşaatını ve cami hizmetlerini yürütmek üzere kurulan Blue Mosque Foundation isimli vakfımıza 99 yıllığına kiraya verdi. Camimizin tüm işlemleri, derneğimizin de desteğiyle bu vakıf aracılığıyla yürütülecek." diye konuştu.

Blue Mosque Foundation Başkanı Serkan Şahin de caminin inşaatı için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, şu şekilde konuştu:

"Caminin temelini, büyükelçimiz Kerim Uras ve Vancouver Başkonsolosumuz...