06 / 05 / 2024

edremit körfezi turizm

edremit körfezi turizm

Kurban Bayramı tatilinde oluşan yoğunluk, Kuzey Ege sahillerindeki turizmciyi sevindirdi. Güre beldesinin Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir'in bu potansiyelinin önemli bölümünü Edremit Körfezi'nin oluşturduğunu söyledi...

Edremit Körfezi'nde turizmciler bayrama gün sayıyor!

Ramazan Bayramı için rezervasyonların hızlandığı Edremit Körfezi'nde, otel ve pansiyonlardaki doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı.Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (AYOP) Başkanı Hatice Arga; "fiyatlarda değişiklik yok" dedi

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

Edremit Körfezi'ndeki zeytinlikler konut imarına açıldı! 

Edremit Belediyesi Güre Edremit Körfezi'nde onlarca dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

İstanbul ve Ankaralı ikinci konutu Edremit Körfezi'nden alıyor!

Bölgede hizmet veren gayrimenkul danışmanları, İstanbul ve Ankara’da yaşayanların yaz aylarını geçirmek üzere yoğun şekilde Edremit Körfezi çevresinde yazlık satın aldığını belirtti.

İzmir Körfezi Rehabilitasyon Projesi için çalışmalar hızlandı!

Körfez’deki sığlaşmanın önüne geçmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” için çalışmalarını hızlandırdı.

Edirne Saros Körfezi için firmalara işletme ruhsatı veriliyor!

Edirne'de ‘Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi” ilan edilen Saros Körfezi'nde projeler çoğaldı. Bölgede birçok taş ocağına işletme ruhsatı veriliyor.

Eba Grup İnşaat Elektrik Temizlik Kırtasiye Turizm Gıda Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eba Grup İnşaat Elektrik Temizlik Kırtasiye Turizm Gıda Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Orhan Aydın tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Aşkı Hüda İnşaat Mimarlık Nakliyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aşkı Hüda İnşaat Mimarlık Nakliyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Hamit Bahar, Soner Aratma ve Yunus Can Baylık imzasıyla kuruldu.

Polatercin İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Besicilik Turizm İthalat İhr.Ve Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Polatercin İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Besicilik Turizm İthalat İhr.Ve Tic.Ltd.Şti 500 bin TL sermaye ile bugün Murat Tardu ve Veysel Baş imzasıyla kuruldu.

Nevii Gayrimenkul Danışmanlık Organizasyon Turizm Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nevii Gayrimenkul Danışmanlık Organizasyon Turizm Otomotiv Ticaret Limited Şirketi 40 bin TL sermaye ile bugün Ayşe Gülnaz ve Cem Katılmış imzasıyla kuruldu.

Bulanık Malazgirtyolu Turizm Seyahat Nak.Gıda İnş.İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bulanık Malazgirtyolu Turizm Seyahat Nak.Gıda İnş.İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Sadık Bayer ve Hülya Güneş imzasıyla kuruldu.

Edremit Körfezi'ne 200 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye bünyesindeki ilgili daire başkanlarıyla birlikte Edremit Körfezi’nde yer alan İvrindi, Havran, Edremit ve Ayvalık ilçelerindeki projeler ile altyapı yatırımlarının inşaatlarını denetledi.

edremit körfezi turizm Haberi

edremit körfezi turizm

Edremit Körfezi’ndeki tek turizm teşvik bölgesi olan Güre beldesinin Belediye Başkanı Kamil Saka, yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmde birinci sırada olan Balıkesir'in bu potansiyelinin önemli bölümünü Edremit Körfezi'nin oluşturduğunu söyledi.


Ayvalık, Ören, Akçay, Altınoluk ve Güre gibi bölgeleriyle körfezin, yaz, doğa ve termal turizmle yılın her dönemi turist çekebildiğini ifade eden Saka, 25 binden fazla yatak kapasitesine sahip körfezde Güre'nin, termal turizmde ilk sırada geldiğini anlattı.


Körfezin 9 günlük tatilde tercih nedeni olduğunu dile getiren Saka, şöyle devam etti:


"Beldemizdeki 2 bin 600 yatak kapasiteli otellerimiz tamamen doldu. Körfez genelinde 11 Ekim akşamından başlayan yoğunluk turizmcinin yüzünü güldürdü. Otellerdeki yoğunluk kadar 127 bin ikinci konutun önemli bölümünün dolması bölgeye hareket getirdi. Birçok kişi, kurbanını kesmek için körfeze geldi, tatili yaptı."


Saka,...