25 / 07 / 2024

edremit turistik yerler

edremit turistik yerler

Tarihi olduğu düşünülerek yerli ve yabancı turistlerin bolca fotoğrafladığı minare, Altınoluk'la özdeşleşmesinin yanı sıra bölgedeki turistlerin en fazla ilgisini çeken unsurlar arasında yer alıyor.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Ortahisar Belediyesi köyden mahalleye dönen yerler için 25 yeni proje hazırladı!

Ortahisar Belediyesi köylerden mahallelere dönüşen yerler için 25 ayrı mimari proje hazırladı. Ortahisar Belediyesi köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri için, 25 ayrı mimaride hazırlanan projeleri ücretsiz olarak vatandaşa verecek.

Sebahattin Öztürk Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği toplantısında!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği aylık olağan toplantısına Antalya Valisi Sebahattin Öztürk katıldı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AKTOB'un Erdal Tontu anısına, düzenlediği yemeğe katıldı.

Borazan adlı turistik yat çürümeye terk edildi!

Üç ağız Mahallesi Alan mevkisinde 3 yıl önce bilenmeyen bir nedenle Alan Koyu'nda yan yatan 16 metre uzunluğundaki 'Borazan' adlı turistik yat, çürümeye terk edildi.

Turistik yat çürüyor!

Demre'de, 3 yıl önce yan yatan 'Borazan' adlı yat, karaya çekilmeyince kısmen battı. Üçağız Mahallesi Alan mevkisinde 16 metre uzunluğundaki 'Borazan' adlı turistik yat çürümeye terk edildi.

Antalya'daki turistik tesis alanlarına 474 milyon lira teklif verildi!

Antalya'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)' ndaki ilk ihale gerçekleştirildi. Antalya'da 2 turistik tesis alanının özelleştirilmesinde 474 milyon lira teklif verildi. İhale için 15 teklif sunuldu.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği spor turizmini destekliyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği spor turizmini destekliyor.12 Yaş Erkekler Tenis Final Grup Müsabakaları dün Alanya Park ve Turgay Soysal Tenis Kulübü Tesisleri'nde başladı. Başkan Burhan Sili başlangıç törenine katıldı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ağustos bültenini açıkladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ağustos bültenini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de kredi kardan ile yapılan turizme yönelik harcama 5 aylık dönemde yüzde 31 artarak 10.4 milyar liraya yükseldi.

Marmaris Turistik Tesisler faaliyet raporunu yayınladı!

Marmaris Turistik Tesisler A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Marmaris Turistik Tesisler 1 Ocak 2014 ve 3 Haziran 2014 tarihli faaliyet raporunu yayınladı.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri sorumluluk beyanını yayınladı!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri 1 Ocak 2014 ve 30 Haziran 2014 tarihlerine ait sorumluluk beyanını yayınladı.

Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler'in pay satış bilgi formu yayınlandı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile ilgili olarak Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler ve Devremülk İşletmeciliği A.Ş. tarafından Halk GYO'ya yapılan pay satış bilgi formu yayınlandı...

edremit turistik yerler Haberi

edremit turistik yerler


Kuzey Ege'nin yaz turizmindeki merkezlerinden olan Edremit Körfezi'ndeki Altınoluk'a gidenlerin dikkatini meydanında bulunan tek başına bir minare çekiyor.


Tarihi olduğu düşünülerek yerli ve yabancı turistlerin bolca fotoğrafladığı minare, Altınoluk'la özdeşleşmesinin yanı sıra bölgedeki turistlerin en fazla ilgisini çeken unsurlar arasında yer alıyor.


Mahalle sakinlerinin "Bir garip minare" dediği yapıyla ilgili bilgi veren eski muhtar Abdurrahman Elman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınoluk'un yaz aylarında birçok il nüfusunu geride bırakan bir kalabalığa ev sahipliği yaptığını söyledi.


Genellikle denizi tercih eden yerli ve yabancı turistlerin, yaz akşamı yürüyüşünü sahil kenarında ve Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığını ifade eden Elman, "Genellikle bu yürüyüş sırasında minareyi görüyorlar. Camisini arıyorlar bulamıyorlar ve gündüz gözüyle tekrar gelip inceliyorlar" dedi.


Minarenin çok eski bir tarihinin bulunmadığını dile getiren Elman, yapının 60-65 yıl önce...