01 / 05 / 2024

Efes Alan Yönetim Planı

Efes Alan Yönetim Planı

Selçuk Belediyesi, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi yolundaki en önemli adım olan Efes Alan Yönetim Planı'nı onayladı. Efes, UNESCO yolunda artık daha güçlü...

Kubilay Aykol, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu'nun 1 Ekim 2021 tarihinde yapılan toplantısında; Neşe Gülden Sözdinler'in istifası ile boşalan yönetim kurulu üyeliğine, Kubilay Aykol'un seçilmesine karar verildi. 

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Hüseyin Özuysal, Ziraat GYO Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Ziraat GYO Yönetim Kurulu üyesi Dr.İlker Met, görevinden istifaen ayrıldı. Boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Hüseyin Özuysal'ın seçilmesine karar verildi.  

Akfen GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Akfen GYO Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanununun 390 (4). maddesi hükümleri uyarınca işbu Yönetim Kurulu Kararında yer alan hususların tüm Yönetim Kurulu üyelerinin onayına sunulması sonucunda yönetim kurulu üyelerini seçiyor.

İntema İnşaat yönetim kurulu üyelerini seçti!

İntema İnşaat Yönetim Kurulu'nun 19 Nisan 2021 tarihli toplantısında; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nde ("Tebliğ") yer alan hükümler çerçevesinde yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Nusret Turhan, Panora GYO İcracı Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Panora GYO Yönetim Kurulu üyesi Sinan Aydın Aygün'ün istifası ile boşalan İcracı Yönetim Kurulu Üyeliğine Nusret Turhan'ın atanmasına ve durumun toplanacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Osman Nuri İnceöz, Sinpaş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine, Osman Nuri İnceöz'ün seçilmesine karar verildi. 

Bülent Arınç, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu, Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine Bülent Arınç'ın seçilmesine karar verildi.

Kuyumcukent GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Kuyumcukent GYO, Kurumsal Yönetim Tebliği kapsamında Yönetim Kurulu bünyesinde yer alan Kurumsal Yönetim Komitesi değişikliği hakkında açıklama yaptı...

Oğuz Satıcı Özak GYO'ya bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 9 Mart 2020 tarihinde boşalan bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Oğuz Satıcı'nın seçilmesine karar verildi...

Birlik Yaşam Alanı Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Birlik Yaşam Alanı Yönetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Öztürk tarafından kuruldu.

Gayrimenkul yatırımcıları mülk yönetim hizmeti ile çare arıyor!

Kira getirisi için gayrimenkul satın alan yatırımcılar kiracılarla ilgili birçok sorunla uğraşmaktan artık bıkmış durumda. Zamanı olmayan bu yatırımcılar ise çözümü az sayıda profesyonel yönetim hizmeti veren mülk yöneticilerinde arıyor...

İlk kez ev alan yüzde 1 harç ödesin!

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, ev sahibi olma oranının düştüğüne dikkat çekerek, kamu ve özel sektöre yeni model önerdi: İlk evini alan yüzde 1 tapu harcı ödesin, KDV yüzde 1 olsun, konut kredisi ev fiyatının yüzde 90’ına kadar kullandırılsın...

Efes Alan Yönetim Planı Haberi

Efes Alan Yönetim Planı


Selçuk Belediyesi, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi yolundaki en önemli adım olan Efes Alan Yönetim Planı'nı onayladı. 1994 yılından beri UNESCO Dünya MirasI Geçici Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti'nin korunmasını ve daha işlevsel bir şekilde kullanılmasını hedefleyen Efes Alan Yönetimi Planı, Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu tarafından onaylandı. 


Sahiplenme planı

Plan, UNESCO yolunda Efes'i daha güçlü bir konuma getirecek. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Alan yönetim planı ön koşul değildi ancak UNESCO yolunda işimizi kolaylaştıracak bir plandı. Bu planda şehrin tüm paydaşları yer aldı. Efes'in uzun süreli olarak daha etkin bir şekilde korunması sağlandı" dedi. 

Kültür Bakanlığı, Efes Kazı Başkanlığı ile Selçuk Belediyesi tarafından yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda hazırlanan planı değerlendiren Bakıcı, "Bu plan ile UNESCO raportörlerinin daha rahat...