04 / 05 / 2024

ege denizi deprem 24 mayıs

ege denizi deprem 24 mayıs

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Ege Denizi'ndeki deprem sürpriz değil, Marmara'yı da böyle direkt tetikleyip harekete geçirecek özelliği yok" dedi.

Ege Denizi'nde 3.0 ve 5.3 şiddetinde artçı depremler meydana geldi!

AFAD, Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğündeki depremden sonra, büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı depremin meydana geldiğini, artçı deprem aktivitesinin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

Balıkesir'de deprem nedeniyle bazı dükkanların camları kırıldı!

Ege Denizi'nde saat 12.25'te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Balıkesir'de pek çok vatandaş, ev ve iş yerlerini terk etti. Bazı dükkanların ise camları kırıldı.

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem Yunanistan'da da hissedildi!

Ege Denizi açıklarında saat 12.25'te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem, Yunanistan'ın başkenti Atina ve Batı Trakya'da da hissedildi. İlk belirlemelere göre depremin herhangi bir hasara yol açmadığını belirtti...

Mustafa Toprak: İzmir genelinde depremle ilgili olumsuzluk yaşanmadı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24 Mayıs 2014 günü 12.25'te Ege Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili, İzmir genelinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını bildirdi...

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu: SON DAKİKA DEPREMLER! 

AFAD, Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem oldu!

Ege Denizi'nde Muğla açıklarında 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.

İzmir 4.4 büyüklüğünde sallandı, Naci Görür uyardı: Ege Denizi çok sayıda gerilmeli faylarla dolu! 

Türkiye'nin dört bir yanı beşik gibi sallanıyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz gece Ege'de meydana gelen 4.4'lük depremi X sosyal medya hesabından değerlendirdi. İşte Görür'ün o açıklaması ve gelen yorumlar...

İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem! Ege Denizi sallandı! SON DAKİKA!

İzmir'de sabah saat 08:19'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD verileri açıkladı. İşte son dakika haberi...

Son Dakika! Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Ege Denizi'nde Eğriboz Adası açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Atina'da da hissedildiği kaydedildi. 

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'ndeki depremin ardından uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında değerlendirmeler yaptı. Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Depremin yeri ilginç. Deprem Kuzey Marmara çukurluğunda, yani KAF’ın kuzey kolu üzerinde" dedi. İşte ayrıntılar...

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

Son Dakika! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD duyurdu: İstanbul'da hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi bölgesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, birçok ilde hissedildi.

SON DAKİKA! Ege’de 3.5 şiddetinde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Ege Denizi’nde 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, 23.56’da Kuşadası Körfezi’nde yaşandı.

SON DAKİKA! Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem! 4 şiddetinde deprem oldu!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem oldu. Saat 02.22’de Akdeniz’de meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremin ardından, 02.50’de de 4 Ege Denizi’nde 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Son Dakika! Ege Denizi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası yakınlarında 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ege denizi deprem 24 mayıs Haberi

ege denizi deprem 24 mayıs

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Denizi'ndeki sarsıntının Marmara'da beklenen depremle alakası olmadığını söyledi.


Depremin Gökçeada'da, Yunanistan'a uzanan Kuzey Anadolu fayının devamında olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, "Bu hat zaten 4-5'lik depremler yapıp duruyordu. Şimdi daha büyük değer işliyor. 6,5 üzeri deprem olarak düşünülebilir. Çünkü çok geniş alanda meydana gelmesi bunu ifade ediyor. Sürpriz değil. Marmara'yı da böyle direkt tetikleyip harekete geçirecek özelliği yok.17 Ağustos'ta oldu zaten. Gereken fazla enerji, beklediğimiz deprem kırığının üzerine bindi" ifadesini kullandı.


Ege Denizi'ndeki depremin Marmara'da beklenen sarsıntıyı tetikleyeceğini söyleyebilmek için veriye ihtiyaç bulunduğuna dikkati çeken Gündoğdu, konuşmasını şöyle tamamladı:


"17 Ağustos'ta bir sürü 7,6, bundan çok daha büyük deprem olduğu halde her tarafı kırıp...