27 / 05 / 2024

ege maden ihracatçılarının açacağı okul

ege maden ihracatçılarının açacağı okul

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesine, madencilik sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısını çözmek üzere "Ege Maden İhracatçıları Birliği Mesleki Eğitim Merkezi" kurulması için protokol imzalandı...

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

Ekonomi yönetiminin uyguladığı düşük kur-düşük faiz politikası ihracatçıları isyan ettirdi. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle maliyetlerin her geçen gün arttığından yakınan ihracatçılar, kredi muslukları açılmazsa sanayicinin zor günler yaşayacağını belirtiyor.

İhracat ve imalatta dijital dönüşüm dönemi!

İhracatta dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirilen ve ihracatçıların küresel ticari verileri yakından takip edebilmelerini sağlayacak "Akıllı İhracat Platformu"nun Ekim 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

Konut satışlarını düşük faiz ve kampanya artırdı!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin ile Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bugün TÜİK'in açıkladığı konut satış istatistiklerini yorumladı. Yetgin, "Konut satışlarını düşük faiz ve kampanya artırdı!" dedi..

İMSAD, dış ticaret endeksi Mayıs 2018 sonuçlarını açıkladı!

İMSAD, dış ticaret endeksi Mayıs 2018 sonuçlarını açıkladı. İnşaat malzemeleri sanayisinde Mayıs ayında 2 milyon 750 bin ton ihracat, 340 bin ton ithalat yapıldı.

İMSAD, dış ticaret endeksi Nisan 2018 sonuçlarını açıkladı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı örgütü Türkiye İMSAD, 2018 yılı itibarıyla hayata geçirdiği ‘İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Nisan 2018 sonuçlarını açıkladı. İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı değer endeksi geçen yılın yüzde 19,2 üzerinde...

Ege Perla AVM bugün kapılarını açıyor!

İzmir Körfezi'nin en güzel noktasında, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. güvencesiyle hayata geçirilen Ege Perla alışveriş merkezi, bugün kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Ege'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Ege'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini açıkladı.

İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını açtı!

İstanbul’da kapılarını açan Avrasya'nın en büyük mobilya fuarının 3 milyar dolarlık mobilya ihracatı hedefine 800 milyon dolarla katkı vermesi bekleniyor. 500’den fazla markanın yer aldığı ve pazara kadar sürecek fuarda binlerce yeni ürün ziyaretçi bekliyor.

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Aziz Kocaoğlu: Ege Mahallesi'ne dönüşüm için bir daha gelmem!

Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşümü anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, Roman vatandaşların hışmına uğradı. Kocaoğlu, “Buraya dönüşüm için bir daha gelmem” dedi

Mobilya ihracatçılarının hedefi Afrika ve Uzakdoğu!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatçıları Afrika ve Uzakdoğu'yu hedef pazar belirledi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi...

ege maden ihracatçılarının açacağı okul Haberi

ege maden ihracatçılarının açacağı okul


Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, Denizli Valiliği’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Denizli'nin doğaltaş ihracatında Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Açılan fabrikalarda ve ocaklarda çalışacak işçilere ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Erdinç, konuşmasına şöyle devam etti:


"Mermer sektörü neticede Denizli’nin en önemli sanayi ve ihracat kollarından biri oldu. Bir de Denizli lokasyon itibarıyla Muğla, Antalya, Bucak, Burdur, Afyonkarahisar gibi mermer bölgelerinin tam ortasında. Bu da çok çok önemli. Biz daha önceki yıllar söz vermiştik, Denizli’de bir eğitim merkezi açılması konusunda. Bu sene finansmanımızı da ayarladık, yatırım inşaatın başlaması için bu yıl 500 bin liralık başlangıç için bir yatırım yapıyoruz. Eğitim merkezi sektörün ihtiyacı olan eleman yetiştirecek. Üniversitelerden, teknik okullardan elemanlar yetişiyor ancak gelip fabrikalarda çalışmıyorlar. İlkokul da üniversite...