30 / 04 / 2024

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

Ekonomi yönetiminin uyguladığı düşük kur-düşük faiz politikası ihracatçıları isyan ettirdi. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle maliyetlerin her geçen gün arttığından yakınan ihracatçılar, kredi muslukları açılmazsa sanayicinin zor günler yaşayacağını belirtiyor.



Türkiye ekonomisinde uygulanan düşük kur-düşük faiz politikası nedeniyle ihracatçıların zor günler yaşadığı belirtiliyor. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatlarındaki artışın maliyetleri de otomatikman artırdığını belirten ihracatçılar, finansmana erişim sıkıntısının da halen devam ettiğine işaret ederek şartların aynı şekilde devam etmesi halinde zor günler yaşayacaklarını dile getiriyor.

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

2022 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, Kahramanmaraş depremlerinin bölgede faaliyet gösteren sanayicileri de etkilediğine işaret ederek Şanlıurfa’nın pamuğun, Kahramanmaraş’ın ise ülkenin tekstil merkezi olduğunu, dolayısıyla oralarda yaşanan sorunların ülke ekonomisini etkilediğine dikkat çekti.

Bölgedeki sanayicilerin siparişleri ve talepleri karşılamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiğine değinen Eskinazi, afet bölgelerindeki fabrikaların da toparlanmaya başladığını, ülkemizin ihtiyacı olan hammadde yarı mamulü ihracatçılara sunmaya çalışacaklarını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön