28 / 04 / 2024

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Yeni bir konut sahibi olmanın ancak banka kredisiyle mümkün hale geldiğini kaydeden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kredi musluklarının açılması gerektiğini belirtti. Tamer Özyurt açıklamasında aksi halde üretimin ve satışların durma noktasına geleceğinisöyledi.



Bir süredir inşaat girdi maliyetlerinde yaşanan artışın, enflasyonist ortamın da etkisiyle adeta zirve yaptığına değinen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, mevcut şartlarda konut sahibi olmanın ancak banka kredisileriyle mümkün olduğunu kaydetti.

Tamer Özyurt yaptığı açıklamada konut sektöründeki fahiş fiyat ve arz sıkıntısının sektörün en önemli sorunlarından biri olduğuna değinerek, kredi musluklarının açılmaması halinde üretimlerin ve satışların daha da gerileyeceğini kaydetti.
   
Yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen maliyetlerin aşırı yükselmesinin ev fiyatlarını tetiklediğine de değinen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt inşaat sektörünü nefes almasının arzın ve satışların artırılmasından geçtiğine değindi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının dar ve orta gelirliler için ulaşılmaz bir hale geldiğini söyleyerek, söz konusu maliyetlerin aşırı yükselmesinin konut fiyatlarına yansıdığını da kaydetti. 

Tamer Özyurt açıklamasında ayrıca bu şartlarda ev satın almanın ancak banka kredisi kullanmakla mümkün olabildiğini belirterek, banka kredi faizlerinin bu kadar yüksek seyrettiği sürece konut satışlarında düşüşler görüleceğini söyledi.

Açıklamasında hatta üretim ve satışların da durma noktasına gelebileceğini söyleyen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, fiyatların konut arzıyla geriye çekilebildiğini fakat üretici için de kredi kullanımının çok zor hale geldiğinden inşaat projelerinin beklediğni söyledi. 

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Tamer Özyurt açıklamasında ürettikleri projelerde de maliyet artışları, enflasyon ve kredi faizlerinin yükselmesi sebebiyle alımların gerilediğini ve satışların yüzde 60’lık kısmının kredili olması ve faizlerin bu kadar yüksek seyretmesi nedeniyle gayrimenkul satışlarımızda ciddi yavaşlamalar olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada kredili satışları artırmanın şart olduğuna değinen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kredi musluklarının üretici ve satıcı için açılmasının şart olduğunu söyledi. Eğer kredi muslukları açılmazsa üretimin ve satışların desteklenmediğinde konut satışlarının daha da gerileyeceğini göreceğimizi söyleyen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "O sebeple öncelikle yüksek maliyetlerin dizginlenmesi, yatırımları artıracak desteklerin sağlanması, üretim ve satışları artırıcı siyasetlerin devreye alınması konusunda çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada devam eden projelerinde şirket bünyesinde kredi sağlamak ve vadeleri uzatmak gibi uygulamalara gittiklerine değinen Tamer Özyurt, bankalarla da özel çalışmalar yaparak garantörlük anlaşmaları imzaladıklarını söyleid.

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ayrıca açıklamasında “Yatırımcılara kişiye özel olarak bazı çalışma planları yapıyoruz. Böylece tüketicinin ihtiyaçlarına da destek olmayı hedefliyoruz. Bizim ve bizim gibi sektör markalarının finansal çözüm üretme çalışmaları da gayrimenkul sektörüne nefes aldıracaktır” diye konuştu.

Yaptığı açıklamada yüksek maliyetler başta olmak üzere piyasalardaki dengesizliğin toplumun tüm bölümünün darboğaza girmesine sebep olduğuna değinen Tamer Özyurt, inşaat firmalarının yüksek maliyetlerden ötürü yatırımlarını yavaşlatmayı tercih ettiğine de değindi.
 

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

11 kentte 180 bin konut yükseliyor: Yıl sonu hedefi 319 bin adet konut!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!


Geri Dön