05 / 05 / 2024

Ege Üniversitesi kampüsleri

Ege Üniversitesi kampüsleri

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü, İzmir’in Aliağa ilçesinde Çaltılıdere bölgesinde bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacak. Dev kampüsün, kentin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sunması planlanıyor.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı kampüsündeki inşaata tepki!

İstanbul'da Şişli'de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü yıkılarak yerine konut inşaatı yapılmasına tepki gösteren Şişli halkı, arazinin konut inşaatı yerine deprem toplama alanı için kullanılmasını istediklerini dile getirdi. 

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

Ege Üniversitesi kampüsündeki caminin yapımı TBMM'de!

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan bir caminin yapım masraflarının kim tarafından karşılandığı ve ismiyle ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ege Üniversitesi Millet Bahçesi ile ilgili 9 soru!

Ege Üniversitesi yerleşkesinde yapılacağı açıklanan millet bahçesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ege Üniversitesi Hastanesi yerinde yenilenecek!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, "Hastanemizin yerinde yenilenmesi ve merkez ameliyathanemizin açılması amacıyla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütçe ayrıldı." dedi.

Ege Üniversitesi'ne yapılacak millet bahçesi TBMM gündeminde!

Ege Üniversitesi Ormanına yapılması planlanan millet bahçesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Olgun Atila'dan ' Ege Üniversitesi Millet Bahçesi' açıklaması!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege Üniversitesi koruluğuna millet bahçesi yapılacağını ilan etmesi üzerine bazı açıklamalarda bulundu.

Ege Üniversitesi Millet Bahçesi projesi meclis gündeminde!

Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ege Üniversitesi’nin 290 bin metrekarelik ormanlık alanının ‘millet bahçesi’ yapılmasıyla ilgili soru önergesi verdi.

İzmir'e millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi yapılacağını açıklaması üzerine çalışmalar başladı.

Ege Üniversitesi’nin koruluğu ‘Millet Bahçesi’ oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de gerçekleştirdiği belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi açılacağını söylemesi üzerine çalışmalar başlatıldı.

Ege Üniversitesi kampüsleri Haberi

Ege Üniversitesi kampüsleri

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü, İzmir’in Aliağa ilçesinde, Çaltılıdere bölgesinde bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacak. Bu kapsamda, üniversite kampüsü ile ilgili çalışmalar devam ederken, onlarca öğrenciye hizmet verecek dev kampüsün, kentin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sunması planlanıyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ege Üniversitesi senatosu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yoğun girişimleri ile kampüsün Çaltılıdere bölgesine kurulmasına karar verdi. Aliağa Belediye Meclisi de ağustos ayında aldığı kararla, kampüsün kurulabilmesi için Ege Üniversitesi’ne Çaltılıdere bölgesinde bin 200 dönümlük arsa tahsisinde bulundu. 

Ege Üniversitesi’nin Aliağa Çaltılıdere bölgesine kuracağı dev kampüs için çalışmalar devam ediyor. Avrupa standartlarındaki üniversite kampüsünün kentin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sunması planlanıyor. Yine üniversitenin Aliağa’ya; bilim, kültür, sanat, eğitim alanında da bir takım katkılar sunabileceği...