02 / 05 / 2024

Ege ve Marmara ekonomisi

Ege ve Marmara ekonomisi

18 Mart 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın atılacak. Sanayi ve ticaret odaları başkanları Ege ve Marmara ekonomisinin canlanacağını düşünüyor.

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

Deprem uzmanı 'Marmara için deprem kesin' dedi, Doğu Anadolu'yu yeniden uyardı! Doğu Anadolu'da 7'den büyük deprem...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu ve Marmara ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte deprem uzmanının ürküten o açıklamaları...

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

Meteorolojiden yoğun yağış uyarısı!

Marmara'nın doğusundan Batı Karadeniz'e, İç Ege ve İç Anadolu'dan Batı Akdeniz'e ve Adana'ya kadar geniş bir bölgede kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

Marmara'da da çift deprem olabilir! Prof. Dr. Şen peş peşe uyardı! San Andreas ve Marmara fayı...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Marmara'da da çift deprem olabilir! Prof. Dr. Şen peş peşe uyardı! San Andreas ve Marmara fayı...

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Büyük Marmara depreminde son dakika! Resmen tarih verildi...

Son günlerde Türkiye genelinde ve Marmara Bölgesi'nde sık sık meydana gelen küçük şiddetlerdeki depremler, büyük İstanbul depremini akıllara getirdi. Peki bu küçük depremler büyük İstanbul depremini tetikler mi? Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, detaylı açıklamalarda bulundu.

81 kentte konut fiyatları ve kiralar ne durumda?

Türkiye genelinde konut fiyatları ve kiralar hızla artışa geçti  Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde fiyatlar üç katına çıkmış durumda.

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerini bekleyen tsunami tehlikesi!

TBMM'de oluşturulan araştırma komisyonu son raporuna göre; Türkiye’de deprem sonrasında oluşabilecek tsunami tehlikesi bulunuyor. Peki, Türkiye'de tsunami konusunda en tehlikeli bölgeler neresi?

Ege ve Marmara ekonomisi Haberi

Ege ve Marmara ekonomisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından bugün temeli atılacak olan 18 Mart 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında bölge ekonomisini canlandırırken Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Ege ve Marmara Bölgesi'nde bulunan sanayi ve ticaret odaları başkanları SABAH'a yaptıkları açıklamada Çanakkale Köprüsü'nün güçlü yatırım, güçlü ekonomi ve büyüyen Türkiye'ye önemli katkıda bulunacağını, istihdam, ulaşım ve turizm sayesinde bölgenin daha da kalkınacağını belirterek,"Bölgedeki ekonomik aktiviteleri maksimum seviyeye çıkacak" dediler. Sanayi ve ticaret odaları başkanlarının görüşleri şöyle:


PAZARA ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

İbrahim Burkay/Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Köprü Marmara Havzası'nın her açıdan gelişimine büyük değer katacak. Türkiye'nin üretim ve ihracat merkezi olan bu havzanın kuzeyindeki batı-doğu koridoru, Türkiye'nin üretimine güç katıyor. Bölgenin güney koridorunu da hareketlendirecek olan bu proje, pazarlara ulaşımı kısaltırken, gayrimenkul...