06 / 05 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara için yeni uyarı! Hem tsunami hem de 7,5 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara için yeni uyarı! Hem tsunami hem de 7,5 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanabilecek büyük bir depremin yaratabileceği tsunami dalgaları ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklamaları...



Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye kıyılarında deprem sonrası oluşabilecek tsunami boyutları ile ilgili açıklama yaptı.

Resmi X Twitter hesabı https://twitter.com/ovgunaercan üzerinden paylaşım yapan  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarına deprem sonrası tsunaminin ne kadar sürede ulaşacağını da duyurdu.

Prof. Dr Ahmet Ercan söz konusu paylaşımında büyük depremin beklendiği mega kent İstanbul'u da içine alan Marmara Bölgesi'nde 7,5 büyüklüğünde bir depremin 1 ila 2,5 metreye kadar dalga yaratabileceğini, dalganın tırmanma yüksekliğinin ise 5 metreye ulaşabileceğini dile getirdi.


 Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın paylaşımı şu şekilde:

Türkiye’de süpürtü (tsunami) göçüntülü kırıkların olduğu Ege ile Akdeniz’de, 1 ile 3,5 m dalga yüksekliğinde, 5,5 m tırmanma yüksekliğinde, 100 ile 2500 m karaya ilerleyebilir. Süpürtü, depremden 5 ile 30 dakika içinde kıyılara varır. Dar ağızlı koylar, girintiler sakıncalıdır.

Marmara’da kırıklar, 1-1,5 m düşey bileşenli yanal atımlıdır. M7,5’luk bir deprem 1 ile 2,5 m dalga ile 5 m tırmanma yüksekliğinde, 50 ile 300 m karaya ilerleyen süpürtü (tsunami) üretir. Depremden 4 ile 20 dakika içinde kıyılara varır. Dar ağızlı koylar, girintiler sakıncalıdır.

 

 Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

Yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşüğünde! 

Ev almak isteyenler dikkat! 600 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka son dakika faiz oranları!

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!


Geri Dön