26 / 05 / 2024

ege yarımada

ege yarımada

Bodrum, Mordoğan, Aliağa ve Kuşadası'nda "yarımada" satışları modası başladı. Ancak bu hayale kavuşmanın bedeli 8 milyon TL'den başlayıp 150 milyon TL'ye çıkıyor..

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi açıldı!

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Küden tarafından açıldı.

En değerli 4 ada ve 1 yarımada satışa çıktı!

Türkiye'de  toplam değeri 457 milyon lira olan 5 ada ve yarımada internetten satışa çıkarıldı. Adaların büyüklükleri 27 bin metrekare ile 316 bin metrekare arasında değişiyor.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 5'inci kez düzenlendi!

Rönesans Holding'in bu yıl beşinci kez düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinci İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ece Avcı oldu. Yarışmada toplam 10 dalda 15 öğrencinin projesi ödüle sahip oldu.

Cer İstanbul'da yüzde 10 peşinat 50 ay 0 faiz!

Uluslararası mimari ödüllü projelerin markası Ege Yapı, Emlak Konut GYO güvencesiyle Tarihi Yarımada’da hayata geçirdiği Cer İstanbul projesinde sunduğu fırsatlarla ev sahibi yapıyor. Kampanya kapsamında yüzde 10 peşinat, 120 ay 0,69 oran veya 50 ay 0 faiz imkanı sunuluyor.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

ege yarımada Haberi

ege yarımada

Ege kıyılarının gözde tatil bölgeleri Bodrum, Mordoğan, Aliağa ve Kuşadası'ndaki yarımada satışları dudak uçuklatan fiyatlara ulaştı. Turizm ve inşaat firmalarının rağbet ettiği yarımadalardan güneydekilere Rus firmalarının büyük ilgi gösterdiği belirtildi.


İnternetten satılıyor

Satılık yarımadalar Bodrum, Karaburun, Kuşadası'nda yoğunlaştı. Tek veya hisse tapulu olarak satılan yarımadalardan Bodrum'da olanlar ise fiyatlarıyla şaşırttı. Akyarlar Köyü'ndeki satılık yarımada için 65 milyon dolar değer biçildi. Turgutreis'teki diğer bir yarımada ise 57 milyon dolardan satışa çıktı. İnternet üzerinden yapılan satışta, hisse tapulu yarımada için krediye uygun olduğu da belirtildi. Karaburun'da satılığa çıkarılan bir başka yarımada ise bin 600 metrelik sahiliyle dikkat çekti. İlanda pazarlık payının olduğu belirtildiği yarımada için 42 milyon lira istendi. Mordoğan'daki 330 dönüm büyüklüğündeki yarımada ise 15 milyon euroluk fiyatıyla hayalleri süslüyor. Aliağa'daki 750...