05 / 05 / 2024

eğirdir Hızırbey Camisi

eğirdir Hızırbey Camisi

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 1200'lü yıllarda yapılan Hızırbey Camisi, tarihi, ahşap işçiliği ve altından yol geçen, sur üzerindeki minaresiyle ilgi çekiyor.

Konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti! Hangi ilde konut fiyatlarındaki artış ne kadar oldu? 

Son 9 aydaki yıllık artışlara bakıldığında ülke genelinde konut fiyatlarında yüzde 200’e, İstanbul’da ise yüzde 240’a ulaşan artış oranları kaydedilmişti. Ancak Nisan'da konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti. İşte o rakamlar...

Samsung, Mobil OLED Ekranında Yenilikçi Bir Adım Atıyor: Kalp Atış Hızını Ekrandan Ölçebilecek Teknoloji!

Samsung Display, yerleşik parmak izi okuyucu ve kalp atış hızı sensörüne sahip dünyanın ilk mobil OLED panelini sunarak, akıllı telefon ve tabletlerde tasarımı basitleştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi ekran teknolojisi, biyometrik kimlik doğrulamadan kalp atış hızı ölçümüne kadar çeşitli sağlık ölçü

Trafik cezaları peş peşe açıklandı! Hız sınır, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmamak...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte trafik cezaları güncellendi. Peki, Hız sınır cezası, kırmızı ışıkta geçme cezası, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar?

Analistler açıkladı! 2023 gümüş yılı olacak, dolar hız kesecek!

Bazı analistler doların hız kesmesini beklediği 2023’ün gümüşe yarayacağını söylüyor.

Türk Telekom fiber abonelerine güzel haber! İnternet hızı 200 mbps oldu! 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türk Telekom, fiber abonelerine güzel haberi yeni kampanyası ile verdi! Hem yükleme hem de indirme hızı 200 mbps'e çıktı!

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrik teknolojisiyle üretilen SUV standartlarında üretilecek aracı TOGG, ilk kez kamuflajlı haliyle trafiğe çıktı. Yolda görenlerin ilk başta heyecanlandıran aracın hızına yolda giden diğer sürücüler ise yetişemedi.

Saatte 25 kilometre hız sunan elektrikli bisiklet Soultech BIKE-001 indirimde! İşte 4 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Soultech BIKE-001 Elektrikli Bisiklet modeline Turkcell'in e-ticaret sitesinde indirim yapıldı. Katlanabilir bir yapıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran bisiklet saatte 25 kilometre hız sunuyor. Peki, Soultech BIKE-001 Elektrikli Bisiklet fiyatları ne kadar? İşte 4 Temmuz 2022 fiyat listesi

Yeni hız sınırı bugün başladı! Hız sınırı limiti kaç oldu?

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İşte tüm ayrıntılar… 

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bahçelievler'in kentsel dönüşüm planları İBB meclisinde onaylandı. Yeni düzenleme ile ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanacak. 

Isparta Eğirdir Devlet Hastanesi'nin yüzde 95'i tamam!

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 116 yataklı devlet hastanesinin inşaatına hızla devam ediyor. Yüzde 95'i tamamlanan hastanenin kısa süre içerisinde açılması planlanıyor. 

TOKİ Isparta Eğirdir 100 bin konut kura çekilişi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Isparta Eğirdir projesindeki 126 adet konut bulunuyor.

Pendik Batı Mahallesi'nde dönüşüm hız kazandı!

Pendik Batı Mahallesi’nde dönüşüm hız kazandı. Mülk sahipleri, deprem riski taşıyan 530 daireyi yenileme imkanına kavuştu. Uygulamadan faydalanarak inşaat ruhsatı alan parsel sayısı ise 100’e ulaştı.   

eğirdir Hızırbey Camisi Haberi

eğirdir Hızırbey Camisi

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan 800 yıllık Hızırbey Camisi, ahşap işçiliği ve sur üzerindeki minaresiyle tarihe meydan okuyor.


İlçe meydanında bulunan Dündarbey Medresesi'nin karşındaki Hızırbey Camisi'nin, Eğirdir'de hüküm süren Hamitoğulları Beyliği ya da Anadolu Selçuklu Devleti tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor. Caminin 1237 yılında inşa ettirildiği biliniyor.


Kündekari sanatının en iyi örneklerini barındırıyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tespitlerine göre, Antalya, Burdur ve Isparta'nın yer aldığı Batı Akdeniz'in en eski camisi Hızırbey, kündekari sanatının en iyi örneklerini barındırıyor.


Kubbesi olmayan, içeriden dışarıya doğru taşan dikdörtgen planlı Hızırbey, ahşap direkli ve tavanlı camiler grubunda bulunuyor.


Aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebiliyor

Aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebildiği cami, minaresiyle de farklı görünüyor. Minare, cami ve yanındaki medreseyi saran surların üzerinde yer alıyor. Minarenin altından yol geçmesi de görenlerin...