07 / 05 / 2024

Eğitim ve Sağlık Harcamaları

Eğitim ve Sağlık Harcamaları

Kira geliri elde eden gayrimenkul sermaye iradı sahibi mükellefleri, kira gelirine bazı indirimlerden faydalanabiliyor. Söz konusu kira gelirine uygulanacak indirimler arasında, şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri yer alıyor...

Ndb Tercümanlık Hizmetleri Ve Sağlık Turizmi Seyahat Acentesi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ndb Tercümanlık Hizmetleri Ve Sağlık Turizmi Seyahat Acentesi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nevzat Doğukan Buz tarafından kuruldu.

İŞKUR açıkladı! Hastane ve sağlık kurumlarına kadın erkek personel alınacak...

Hastane personel alımlarına hakkında yapılan açıklama kapsamında, aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden hastane personeli alımı başladığı açıklandı. Buna göre, hastane ve sağlık kurumlarına 18-57 yaş arası kadın erkek personel alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Balkan Güngör tarafından kuruldu.

Gekas Turizm Ve Sağlık Anonim Şirketi kuruldu!

Gekas Turizm Ve Sağlık Anonim Şirketi Bahçelievler'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Aksu, Anıl Şahin ve Gözde Çavuşoğlu ortaklığında kuruldu.

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A S S M Alajımı ve A T Shaher Al-Asnag ortaklığında kuruldu.

MİT bir ilke imza attı, bu kez doktor ve sağlıkçı personel alacak! Diyetisyen, Biyolog, Fizyoterapist, Hemşire...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda bir ilke imza atan MİT, sağlık personeli ve doktor alımı yapacak. İşte MİT personel alımına ilişkin tüm ayrıntılar...

Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta iş bırakacak!

Bugünkü enflasyonist ortamda ücretlere yapılan zamların geçimlerini sağlamaya yetmediğinden yakınan hekimler ve sağlık çalışanları iki gün iş bırakacak. SABİM Başkanı Akarken, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetini almasını istediklerini belirterek vatandaşları desteğe çağırdı.

Lotus Klinik Araştırma Eğitim Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Klinik Araştırma Eğitim Ve Danışmanlık Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Esra Bilgin tarafından kuruldu.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

4 üniversite peş peşe duyurdu! 1097 sağlık personeli alımı başladı! İşte şartlar!

Sağlık personeli olmak isteyenlere müjde. 4 üniversite de personel alımına dair peş peşe açıklama yaptı. İşte detaylar!

ABD'de özel sektörde istihdam aralık ayında beklentileri aştı!

Turizm-otelcilik, eğitim ve sağlık hizmetleri sektörlerinin istihdam artışını sürüklediği kaydedildi.

Yeniçağ Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yeniçağ Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Yeniçağ Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi ÇEkmeköy'de yapıldı.

Sunt Turizm Ve Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Kuruldu!

Sunt Turizm Ve Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Beşiktaş'da Sadberk Nur Karaduman ve Nurten Kınık ortaklığında kuruldu.

Eğitim ve Sağlık Harcamaları Haberi

Eğitim ve Sağlık Harcamaları

Kira gelirine uygulanacak indirimler!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sermaye iradı sahibi mükellefler, Gelir Vergisi Kanununun 89 uncu maddesinde yer alan ve aşağıda özetlenen bağış ve yardımlar ile harcamalarının tamamını veya belli bir tutarını verdikleri beyanname üzerinde safi iratlarından indirim konusu yapabiliyor.


Söz konusu kira gelirine uygulanacak indirimler: Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri, Eğitim ve Sağlık Harcamaları, Okul, Yurt ve Sağlık Tesisleri İçin Yapılan Bağış ve Yardımlar ve Diğer Bağış ve Yardımlar başlıkları altında sıralanıyor.


1- Şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri

Beyan edilen gelirin (safi iradın) %10’unu (bireysel emeklilik sistemi dışındaki şahıs sigorta primleri için beyan edilen gelirin %5’ini) ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla, mükellefin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat, ölüm, kaza, hastalık, sakatlık, analık, doğum ve...