21 / 05 / 2024

Eğlence vergisi ne durumda

Eğlence vergisi ne durumda

Türkiye' de eğlence sektörünün büyüklüğü yıllık 20 milyar dolara yaklaşıyor. Sektörün amiral gemisi ise İstanbul. Eğlence vergileri, semtler arasındaki sosyal ve ekonomik farklılıklara göre belirlenecek...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 25 zam!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Emlak Vergisi Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Emlak vergisi ne zamana kadar yatar?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar yatar?

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde ev, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Emlak ve çöp vergisi, aynı dönemlerde gayrimenkuller için ödenen vergiler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksitte yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Antalya Korkuteli'ne Kültür ve Eğlence Merkezi geliyor!

Korkuteli Belediyesi tarafından yapılması düşünülen Kültür ve Eğlence Merkezi'nin ön proje çalışması Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu'na sunum halinde tanıtıldı.

Emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, bağlı olunan belediyeye senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Emlak vergisi; arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Kiracı vergisi ne kadar?

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kiracı gelir vergisi ne kadar? Vergide hangi indirimler var?

Ayvacık eğlence adasına imar engeli!

Ayvacık eğlence adasına imar engeli. Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Suat Uğurlu barajı içerisinde yer alan kara parçasına yapılacak olan eğlence adasının imar olarak.

2015 veraset intikal vergisi ne kadar?

7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununa göre, bir kimsenin ölümünden sonra kişinin kendisine kalan miras için ödediği vergi miktarı bulunuyor.2015 veraset intikal vergisi ne kadar?

Veraset intikal vergisi ne zamana kadar verilir?

Veraset ve intikal vergisi be verme süresi ve bu verginin ne zaman ödeneceği 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu çerçevesinde belirleniyor.Peki,veraset intikal vergisi ne zamana kadar verilir?

1979 yılında tarihi köşkler eğlence sitesi olacakmış!

1979 yılında İstanbul'da bulunan bazı tarihi köşklerin restore edilerek eğlence sitesi haline getirilecekmiş. Yıldız Parkı'ndaki Çadır Köşkü ile Malta Kasrı ve Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk restore edilerek hizmete girecekmiş.

Eğlence vergisi ne durumda Haberi

Eğlence vergisi ne durumda

EĞLENCE hayatında taşları yerinden oynatacak yeni bir düzenleme geliyor. Belediye Gelirleri Yasası'nda yer alan İlan ve Reklam Vergisi, biletle girilmesi zorunlu olmayan eğlence yerlerinden alınacak çalışma ruhsatı, imar ve işyeri açma harcı tarifelerine değişiklik yolda. Buna göre vergiler, semtler arasındaki sosyal ve ekonomik farklılıklara göre belirlenecek. 


Böylece İstanbul'un ünlü eğlence mekânları Reina ile Kumkapı'daki bir işletmenin ödediği vergi arasında fark olacak. 

Bu oranlar belirlenirken semtler arasındaki sosyal ve ekonomik far lılıkları göz önünde tutarak belediye meclislerinin önerisi, İçişleri Bakanlığı'nm görüşü ve Maliye'nin teklifi alınacak. Bu tutarlar, her tak yılı başından geçerli olmak üzere den değerleme oranında...