28 / 04 / 2024

ehil mirasçı tarım arazisi

ehil mirasçı tarım arazisi

Miras kalan tarımsal arazinin devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya devri kararı alınabiliyor. Peki, ehil mirasçılar kimdir? Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Hükümet miras kalan tarım arazileri için harekete geçti!

Tarım alanında ekonomide ilk 5'e girmek isteyen Türkiye toprak reformunu hayata geçiriyor. Yeni reform ile 9 milyon hektar tarım alanının satış ve miras yoluyla bölünmesi engellendi. 

Tarım arazilerinin satışında vergi ve harç kaldırıldı!

Tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemlerinde; vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde intikal işlemlerini gerçekleştiren tüm mirasçılardan vergi ve harç alınmayacak.

Tarım arazisi mirasçılarına kredi desteği!

Tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla bölünmesinin engellenmesi için mirasçılara arazi ediniminde finansal destek sunulacak. 

Tarım alanlarına miras takibi!

Tarım arazilerinin mirasla bölünmesini önlemek için pilot olarak başlatılan "Tarım Arazileri Devir Takip Sistemi", Türkiye'de de kullanılacak.

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Miras kalan tarım arazileri meclis gündeminde!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

709 bin hektar tarım alanı bölünmeden kurtuldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Arazileri Miras Takip Sistemi sayesinde yüzbinlerce hektar tarım arazisinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçildi. 

Ordu'da miras yoluyla mülkiyet devri işlemleri konuşuldu!

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli” düzenlendi.

Vergisiz miras paylaşımı bitiyor!

Miras kalan tarım arazilerinin vârislerce ‘resmi olarak’ paylaşımını kolaylaştırmak amacıyla iki yıl önce çıkarılan ve tapu harcı, damga vergisi gibi muafiyetler sağlayan yasal düzenlemenin süresi 15 Mayıs’ta doluyor.

İşte Bakanlıktan tarım arazisi mirasçılarına gönderilen tebligat!

15 Mayıs 2014 tarihinden sonra ölen ve intikal işlemlerini başlattığı tespit edilen mirasçılara 3 ay içinde intikal işlemlerini tamamlamaları gerektiği konusunda tebligat gönderildi. İşte Bakanlıktan tarım arazisi mirasçılarına gönderilen tebligat..

Tarım arazisi mirasçıları dikkat!

Bakanlık tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 73 bin 533 murisin 367 bin 264 mirasçısına 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.

ehil mirasçı tarım arazisi Haberi

ehil mirasçı tarım arazisi

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Mirasçılar tarafından tarımsal arazilere ilişkin mülkiyet devirlerinin bir yıl içinde tamamlanmaması ve yetkili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açılmaması durumunda, Bakanlık tarafından mirasçılara Kanun hükümlerinin uygulanması için üç aylık süre veriliyor.


Bu süre sonunda da devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, Bakanlık resen veya bildirim üzerine bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli mirasçıya devri, aksi hâlde üçüncü kişilere satılması için ilgili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açabilir.


Miras kalan tarımsal arazinin devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, Bakanlık resen veya bildirim üzerine bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli...