05 / 05 / 2024

Ekizce Yaylası mermer ocağı çalışmaları

Ekizce Yaylası mermer ocağı çalışmaları

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Ekizce Yaylası'ndaki mermer ocağı çalışmaları ormanı etkiledi!

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Finike Mermer Ocağı için 'ÇED gerekli değildir' raporu iptal!

Antalya’nın Finike İlçesi’nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal etti, Finike’de taş ocağı yapılacak alandaki sedir ağaçları kurtuldu.

Finike'de mermer ocağı izni iptal edildi!

Antalya'nın Finike ilçesinde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Antalya Finike Mermer Ocağı için ÇED gerekli mi?

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Erikbeli Yaylası'ndaki tarihi otel restorasyon bekliyor!

Trabzon il sınırlarının kesiştiği yol üzerindeki Erikbeli Yaylası'nda bulunan ve 150 yıldır kervanlara ve yaylacılara ev sahipliği yapan tarihi otel kaderine terk edildi.

Giresun Bektaş Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bir dizi ziyaret ve toplu açılış törenleri için Bulancak ve Piraziz ilçelerinde düzenlenen programlara katıldı. Canikli "Bektaş Yaylası'ndaki Kaçak yapıları yıkıyoruz ve yıkmaya da devam edeceğiz." dedi.

Burdur'da Mermer Ocağı kapasite artışı toplantısı 28 Mayıs'ta!

MODÜLMER MODÜL MERMER SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından; Burdur'da mermer ocağı kapasite artışı projesi için 28 Mayıs 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Isparta Mermer Ocağı İşletmesi projesi halk toplantısı 28 Mayıs'ta!

Isparta ili Sütçüler ilçesi sınırları içerisinde Hayati Işık tarafından yapılması planlanan Mermer Ocağı İşletmesi projesi ile ilgili halk toplantısı 18 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek.

Elmalı Mermer İhtisas OSB arazisi incelendi!

AK Parti Antalya Milletvekilleri Adayı Atay Uslu ve İbrahim Türkiş, Elmalı ilçesine bağlı Bozhüyük Mahallesi’nde yapılması planlanan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazinde incelemelerde bulundu.

Burdur'da açılacak mermer ocakları tartışmalara neden oldu!

Isparta İdare Mahkemesinin, Burdur'da sulak alanlar havzasında mermer ocakları açılmasına izin veren kararın yürütmesini bilirkişi heyeti raporunu sununcaya kadar durdurmaya hükmetmesi üzerine alanda incelemelerde bulunuldu.

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı 28-31 Mayıs'ta!

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı, 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuara 2 bin kişilik alım heyetinin yanı sıra fuara 25 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Niksar ve Çamiçi Yaylası'nın içme suyu sorunu çözülüyor!

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Çamiçi Yaylası Göleti Projesinin" programa alındığını ve ihalesinin bu yıl içinde yapılacağının müjdesini vererek, Niksar ve Çamiçi Yaylası'nın içme suyu sorununun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Pokut Yaylası turistlerin ilgisini çekiyor!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Ekizce Yaylası mermer ocağı çalışmaları Haberi

Ekizce Yaylası mermer ocağı çalışmaları

Antalya'da, 23 Nisan'da kapılarını açacak uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.


Ekizce Yaylası, 45 kilometrelik uzaklığıyla Antalya'ya en yakın sedir ormanlarını bulunduğu bölge.


Konyaaltı İlçesi Hisarçandır Mahallesi'ne bağlı yayla, aynı zamanda dünyanın farklı ülkelerinin botanik zenginliklerini kuracakları ülke bahçelerinde göstereceği uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olarak belirlenen şakayıkın da doğal yaşam alanı.






Ancak bölgede geçen yıl devletin verdiği izinle mermer ocağı kuruldu.


Mermler ocağının bölgede 1 yıl içinde yarattığı tahribatı, değişimi arkeoloji turları düzenleyen Equinox...