06 / 05 / 2024

EKO Kent Planı ne durumda

EKO Kent Planı ne durumda

Nilüfer Belediyesi nin Kayapa, Görükle ve Hasanağa topraklarındaki 120 hektar alanı kapsayan ve halk arasında Dubai Planlan olarak bilinen 1/5000 Ölçekli EKO Kent Planı bir kez daha reddedildi.

Kent Etiler'de kişiye özel ödeme planı! Teslimler 2026'da!

MESA ASL ADİ Ortaklığı imzası taşıyan Kent Etiler projesinde kişiye özel ödeme planı sunuluyor. 1.361 adet konuta yer verilen projenin teslimlerinin 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Eppu Etüd Plan Proje Uyg.Mim.Müh. Pey.Mimarlığı Müşavirlik Kent.Tas. İnş.Taah.Sanayi.'nin merkez nakli yapıldı!

Eppu Etüd Plan Proje Uyg.Mim.Müh. Pey.Mimarlığı Müşavirlik Kent.Tas. İnş.Taah.Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Eppu Etüd Plan Proje Uyg.Mim.Müh. Pey.Mimarlığı Müşavirlik Kent.Tas. İnş.Taah.Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkezi Şişli'de yapıldı. 

Singapur'da eko akıllı kent inşa ediliyor: Yaşam 2023'te başlayacak!

Doğaya zarar vererek daha fazla yol gidilemeyeceğini bazı ülke ve toplumlar kabullendi. Singapur bunlardan biri oldu. Yeni kurmakta oldukları eko-akıllı kent tüm dünyaya örnek olacak nitelikte...

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.

Başkent Emlak Konutları ödeme planı 2018!

Teslimlerin 2020 yılında gerçekleştirilmesi öngörülen Başkent Emlak Konutları'nda ödeme planına göre; peşinde yüzde 15 indirim uygulanıyor..

Gala Batıkent ödeme planı!

Ankara Yenimahalle'ye bağlı Batıkent'te yükselen Gala Batıkent projesinde fiyatlar 159 bin TL'den başlangıç gösteriyor..

Şirinevler kent meydanı imar planı askıya çıktı!

Bahçelievler'e bağlı Şirinevler Bahçehan ve Çevresi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Başkent Emlak Konutları Mühye ödeme planı!

Başkent Emlak Konutları projesi Ankara Çankaya'ya bağlı Mühye'de hayata geçirildi. Başkent Emlak Konutları Mühye ödeme planı kapsamında 60 ay sıfır faizle ödeme yapılabiliyor...

Sultangazi kent meydanı imar planı tadilatı askıda!

Sultangazi İlçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Kent Meydanı'na ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Başkent Emlak Konutları ödeme planı 2017!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya ilçesine bağlı Mühye'de hayata geçirilen Başkent Emlak Konutları projesinde avantajlı satışlar devam ediyor. İşte, Başkent Emlak Konutları ödeme planı 2017..

Akpınar Hava Kent fiyat ve ödeme planı!

4 etaptan oluşan Akpınar Hava Kent projesinin 1 milyar dolara mal olması planlanıyor. S.S. CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, lüks bir konut projesi. İşte Akpınar Hava Kent fiyat ve ödeme planı...

EKO Kent Planı ne durumda Haberi

EKO Kent Planı ne durumda

Bir plan var ki, yıllardır yürürlüğe giremiyor. Girmediği gibi başkanları da birbirine sokuyor. Nilüfer Belediyesi nin Kayapa, Görükle ve Hasanağa topraklarındaki 120 hektar alanı kapsayan ve halk arasında Dubai Planlan olarak bilinen 1/5000 Ölçekli EKO Kent Planı bir kez daha reddedildi. 

Dünkü Büyükşehir Belediye Meclis oturumun en önemli gündem maddesi buydu. 

Plan yüzünden AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bir kez daha karşı karşıya geldiler. 

İki başkanın. Orman Bölge Müdürlüğü'nce Nilüferden alınan Kent Ormanı'nın Büyükşehir'e tahsis kararı yüzünden de aralarının limoni olduğu biliniyordu. 

İmar Komisyonu'nda bekletilen planlar dün AK Partili üyelerin oylarıyla ikinci kez reddedildi. 

EKO Kent Planı en son 2013 te de veto yemişti. 

Bir önceki oturumda ise Meclis, eski planları yürürlüğe sokan karar almıştı. 

Peki ne...