14 / 05 / 2024

eko mimari

eko mimari

Antalya'da yeni imar bölgelerinin güneşten en iyi yararlanacak şekilde planlanması, güneş enerjili eko mimari uygulamalarının desteklenmesi öneriliyor. Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İlhan Metin; "Eko mimariye destek gerek" dedi...

Nevşehir'de eko turizm sertifikalı çiftlik ilgi odağı oldu!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, 95 çeşit sertifikalı organik ürünün yetiştirildiği "eko turizm" sertifikalı çiftlik, bölgeye gelen turistlerin uğrak yeri oldu Çiftliğin sahibi Yüksel: "insanlar doğayla iç içe tatil yapmak istiyor" dedi.

Ortahisar Belediyesi'nden yeni mahalleler için 25 ayrı mimari proje!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının mimari özelliklerini taşıması amacıyla Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşa teknik destek vereceğiz." dedi.

AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 12 Ağustos 2014 tarihinde 100 bin TL sermaye ile kuruldu. AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Müdürü Okan Akan...

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde Serpil Çetinkaya tarafından 50 bin TL sermaye ile İstanbul Maltepe'de kuruldu.

HKE İç Mimari Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HKE İç Mimari Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 8 Ağustos 2014 tarihinde Hakan Erkan tarafından 40 bin TL sermaye ile İstanbul Kadıköy'de kuruldu.

Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çanakkale Gökçeada'da yer alan Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. 1. Ödül Ali Eray, Burçin Yıldırım ve Pınar Gökbayrak'a verildi. İşte Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması sonuçları...

Toki ve Emlak Konut GYO ulusal mimari proje yarışması düzenliyor!

Toki ve Emlak Konut GYO, Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenliyor. Mimarlara ve mimarlık 4. sınıf öğrencilerine açık olacak yarışmada projeler 15 Ekim 2014 tarihine kadar teslim edilebilecek.

TOKİ ve Emlak Konut GYO'dan ulusal mimari proje yarışması!

Mimari mirasımızı yeniden canlandırmak ve günümüz teknolojisini gelenekten ilham alarak geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmada projeler 15 Ekim 2014 tarihine kadar teslim edilebilecek. Yarışmaya mimarlık öğrencileri de katılabilecek...

TOKİ ve Emlak Konut GYO, Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenliyor!

Mimari mirasımızı yeniden canlandırmak ve günümüz teknolojisini gelenekten ilham alarak geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmada projeler 15 Ekim 2014 tarihine kadar teslim edilebilecek. Yarışmaya mimarlık öğrencileri de katılabilecek...

TOKİ ve Emlak Konut’tan ulusal mimari proje yarışması!

Mimari mirasımızı yeniden canlandırmak ve günümüz teknolojisini gelenekten ilham alarak geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmada projeler 15 Ekim 2014 tarihine kadar teslim edilebilecek. Yarışmaya mimarlık öğrencileri de katılabilecek.

Silvanus Dikey Bahçeler, mimari yapıların yeşil yüzü oluyor!

Sürdürülebilir mimarlığın bir parçası olan dikey bahçeler, kentleşmenin giderek artış gösterdiği günümüzde oldukça fazla ilgi görüyor. Silvanus Dikey Bahçeler, mimari yapıların yeşil yüzü oluyor.

Emel Balcı: Firmaların mimari açıdan profesyonel destek alması gerekiyor!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan ML Mimarlık Dekorasyon Yüksek Mimar Emel Balcı konuşmasında konut projelerini mimari açıdan ve dekorasyon açısından ele aldı....

Çiğli'nin mimari yapısı konuşuldu!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli'deki mimari yapı ve planlamaya ilişkin eksikler ve yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, teknik kadroya ilişkin bilgi verdi.

eko mimari Haberi

eko mimari

Eko mimari desteklenmeli 

Mimarlar Odası ile Elektrik Mühendisleri Odası'rıın Antalya şubelerince ay başında düzenlenen 2'nci Güneş Sempozyumu'nun sonuç bildirgesi tamamlandı. "Avrupa Güneş Başkenti Antalya" sloganıyla düzenlenen sempozyumda 19 bildiri sunuldu. Sempozyumun ardından ortaya çıkan sonuç bildirgesinde, yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneşten daha fazla nasıl yararlanılabileceği konusu üzerinde duruldu. 


Fosil yakıt kullanımı azaltılmalı

Enerji üretiminde fosil yakıt kullanımını azaltacak yöntemlerin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekilen sonuç bildirgesinde, enerji gereksiniminin gelecek nesiller de dikkate alınarak olabildiğince yenilenebilir, temiz ve kendi öz enerji kaynaklarından karşılanması, öncelikli olarak güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelik yatırımların artırılması ve bu amaçla yerli sanayinin desteklenmesi, enerjide kamu çıkarlarına hizmet eden politikaların geliştirilmesi, enerji kullanımında tasarruf yöntemleri konusunda halkın bilinçlendirilerek sanayide enerji verimliliğini artırıcı projelerin geliştirilmesi unsurlarına vurgu yapıldı. 


İmar planları güneşe...