09 / 05 / 2024

ekolojik Gaziantep

ekolojik Gaziantep

Gaziantep, hızlı büyümenin getirdiği ekonomik sorun istihdam ve üretimle çözülüyor...

Gaziantep Ekolojik Bina'ya ödül!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birincilik ödülü aldı.

Gaziantep yeşil binalarla tanışacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilis yolu üzerinde inşa etmeyi planladığı Ekolojik tabanlı konutlarda hangi modelin uygulanacağı, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde geniş kapsamlı toplantıda masaya yatırıldı.

Gaziantep'te Yeni Nesil Bitkilendirilmiş Çatılar semineri düzenlendi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina’da “Yeni Nesil Bitkilendirilmiş Çatılar” semineri düzenlendi. Çatılarda bitkilendirme çeşitleri ve yararlarının anlatıldığı seminer, iki ayrı bölümde gerçekleşti.

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Gaziantep'in ekolojik kent planı askıdan indi!

Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı bir soru üzerine Gaziantep'in geçmişteki imar hatalarına da değinen Sıtkı Severoğlu, "Ekolojik kent planı dün itibari ile askıdan indi'' dedi.

Gaziantep Ekolojik Kent projesi daha iyi tanıtılmalı!

(GAİMDER) Başkanı ibrahim Apa ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Apa, belediyeden Ekolojik Kent projesinin müteahhitlere daha iyi tanıtılması ve bilgilendirilmesi için de destek istedi.

Ekolojik bina mimarlık fakültesi öğrencilerine tanıtılıyor!

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle hazırlanan "Yeşil Ev Projesi" tanıtım çalışmaları devam ediyor. Mimarlık Fakültesi öğrencileri, yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ekolojik binayı ziyaret etti.

Gaziantep Ekolojik Kent üniversite öğrencileri tarafından tanıtıldı!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) teknoloji transfer ofisi desteği ile GAÜN Sporium’da açılan Proje Pazarı’nda bu yıl 5 dalda 104 eser sergilendi. Değerlendirme sonucu ilk üç dereceye giren projelere toplam 21 bin TL ödül verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi antepfıstığı kabuğundan enerji üretecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi antepfıstığı kabuğundan enerji üretecek. Hava, su ve toprağın en azami kullanılacağı Türkiye'nin ilk ve tek ekolojik binasında; güneşten, kirli sudan, yağmur suyundan yararlanılması planlanıyor.

Gaziantep Ekolojik Kent Projesi dünya basınında!

160 ülkede etkin bir şekilde takip edilen ve okunan Agence Frans Press, Fulya Özerkan imzalı haberinde ‘Yeşil Altın Gaziantep’i Isıtacak’ başlığı ile ünlü Antepfıstığı kabuklarının Ekolojik Kent Projesi’nde çevreci yakıt olarak kullanılacağını duyurdu...

Türkiye'nin ilk ekolojik yaşam kenti Gaziantep'te kurulacak!

Türkiye'de ilk pasif ev olma özelliğine sahip "ekolojik ev'den sonra, şimdi de bu evi model alarak "ekolojik kent" kurulacak. Proje müstakil konutlar, siteler, okuldan hastaneye kamu binalarıyla dünyanın sayılı projelerinden biri olacak...

Gaziantep'teki ekolojik yaşam kentinin ısınmasında fıstık kabuğundan yararlanılacak!

Gaziantep'te kurulacak Türkiye'nin "ilk ekolojik yaşam kenti"nin ısınmasında, fıstık kabuğundan yararlanılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji Yöneticisi Ayşegül Tekerekoğlu, ekolojik kent ve ev projelerini AA muhabirine değerlendirdi.

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti Antep fıstığıyla ısınacak!

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti Antep fıstığıyla ısınacak. Büyükşehir Belediyesi Enerji Yöneticisi Ayşegül Tekerekoğlu, projelerini AA muhabirine değerlendirdi. Türkiye'nin " ilk ekolojik yaşam kenti " nin ısınmasında fıstık kabuğundan yararlanılacak.

ekolojik Gaziantep Haberi

ekolojik Gaziantep

Gaziantep, hızlı büyümenin getirdiği ekonomik sorun istihdam ve üretimle çözülüyor ama daha dikkat çeken ve gelecekte ciddi sorunlar oluşturabilecek bir sorun da çevre. 


Türkiye'nin ilk yerel iklim eylem planının hazırlandığı Gaziantep, arıtma ve katı atık dönüşüm tesisleri, alternatif enerji üretimi ve ekolojik kent projeleriyle dikkat...