02 / 05 / 2024

Gaziantep Ekolojik Bina'ya ödül!

Gaziantep Ekolojik Bina'ya ödül!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birincilik ödülü aldı.




Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Şehir Çevre Sağlık Kongresi birçok üniversite ve belediyelerin işbirliği ile Kapadokya'da düzenlendi.

Kongrede 6 ayrı kategoride Yerel Yönetimler arası yarışma da yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yarışmaya katılan projeler; Akılı Kent, Sağlıklı Çevre, Şehir Sağlığını Planlama, Sağlık ve Sosyal Hizmet, Şehir Sağlığını Ölçme, Şehir Sağlığını Geliştirme Planları kategorisinde değerlendirildi. Uluslararası akademisyenlerden oluşan jüri değerlendirme sonuçlarına göre ilk üçe giren projeler de ödüllerini aldı.

17 Nisan 2018 tarihinde yapılan kokteylde II. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi kapsamında düzenlenmiş olan “Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışması” sonucu da açıklandı. Sağlıklı Şehir Planlama kategorisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birinci oldu.

En İyi Uygulama Yarışması ödülünü İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı adına Ekolojik Kent Tasarım Şube Müdürü Seda Güleç aldı.


Geri Dön