02 / 05 / 2024

Gaziantep Ekolojik Bina

Gaziantep Ekolojik Bina

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birincilik ödülü aldı.

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Gaziantep İslahiye'de deprem konutları 7 kat yükseliyor iddiası! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinde yatay mimariye uygun ve en çok zemin+4-5 kat şeklinde bina inşa edileceğini açıklamasının ardından, Gaziantep İslahiye'de zemin ve bodrum katı ile birlikte 7 katlı konutların yükselmesi dikkatleri çekti. 

Gaziantep'te 20.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi, Kolejtepe Mahallesi, 3924 ada 1 parselde yer alan natamam 10 katlı bina ve akaryakıt istasyonunu icradan 20 milyon 761 bin 353 TL'ye satıyor...

Gaziantep Şehitkamil'de 27.3 milyon TL'ye icradan satılık 2 bina!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Mavikent Mahallesi 277 ada 5 parselde yer alan 2 adet natamam binayı 27 milyon 330 bin 317 TL'ye icradan satıyor...

Gaziantep'te yeni inşa edilen 5 katlı bina çöktü!

Gaziantep'te inşaatı yeni tamamlanan bina sabaha saatlerinde büyük bir gürültü ile çöktü.

Gaziantep’e 300 yataklı yeni hastane binası inşa edilecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'e 300 yataklı hastane ek binası inşa edilecek. 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne ek bina olarak yapılacak hastanede 140’ı tek kişilik olmak üzere 182 oda bulunacak. 

Gaziantep'te 21.2 milyon TL'ye  icradan satılık natamam bina!

Gaziantep İcra Dairesi,  Hatay ili, Antakya ilçesi, Güzel Burç Mahallesi, 3119 ada 12 parselde yer alan natamam binayı 21 milyon 265 bin 944 TL'ye icradan satıyor...

Gaziantep'te inşaat halindeki bina çöktü!

Gaziantep Oğuzeli'nde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu göçük altında kalan iki işçi kurtarıldı.

Gaziantep'te bin 727 bina dönüşüme girecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni dönem için hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. Şahin, 58 hektar alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'teki hasarlı iki bina yıkıldı!

Gaziantep'te doğal gaz patlaması nedeniyle ağır hasar gören iki binanın yıkımı belediye ekipleri tarafından gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’na verilen Yeşil Bina Sertifikası’nı teslim aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye binasına yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede aldı.

Gaziantep Ekolojik Bina Haberi

Gaziantep Ekolojik Bina


Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Şehir Çevre Sağlık Kongresi birçok üniversite ve belediyelerin işbirliği ile Kapadokya'da düzenlendi.

Kongrede 6 ayrı kategoride Yerel Yönetimler arası yarışma da yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yarışmaya katılan projeler; Akılı Kent, Sağlıklı Çevre, Şehir Sağlığını Planlama, Sağlık ve Sosyal Hizmet, Şehir Sağlığını Ölçme, Şehir Sağlığını Geliştirme Planları kategorisinde değerlendirildi. Uluslararası akademisyenlerden oluşan jüri değerlendirme sonuçlarına göre ilk üçe giren projeler de ödüllerini aldı.

17 Nisan 2018 tarihinde yapılan kokteylde II. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi kapsamında düzenlenmiş olan “Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışması” sonucu da açıklandı. Sağlıklı Şehir Planlama kategorisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birinci oldu.

En İyi Uygulama Yarışması ödülünü İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı adına...