28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde önemli açıklamalar yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çiftçilere 10 yeni müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afet bölgelerindeki köy evlerindeki çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla 0 faizli hayvancılık kredileri verecek, hayvan, yem alımlarını destekleyeceğiz" dedi.

Ayrıca Erdoğan açıklamasında "Karadeniz gazımın ve petrol gelirlerimi bir bölümüyle Aile ve Gençlik Bankamızı kuruyoruz." diyerek "İnşallah 14 Mayıs tarihinde milletimizle zafere adım atarak, deprem bölgesinde konutlarımızın yapımına ve teslim törenlerine devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu törene katılım sağlayanların bayramını tebrik ederek başladığı konuşmasında, bayramın, depremlerin yüreklerde açtığı yara sebebiyle buruk geçirildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke yöneticileri olarak binaları sağlam yapıp, derelerin önünü kesmeyerek, tabiatla barışık yaşayarak afetlere karşı hazırlıklı olmak gerektiğini belirtti.

Açıklamasında "Gerisi Rabbimizin takdiridir. Son felaketten sonra hemen kolları sıvadık. İnsanımızı güvenli yapılara kavuşturmak için depremin 15. gününden itibaren temelleri atıp inşaatlara başladık. Yaptığımız tespitler doğrultusunda deprem bölgesinde 507 bini konut ve 143 bini köy evi olmak üzere toplamda 650 bin yeni yuva yapıyoruz. Bunlardan 319 binini bir sene içerisinde teslim ederek, şehirlerimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz." dedi.


Geri Dön