13 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.



'5 YILDA İSTANBUL'DA RİSKLİ BİNA BIRAKMAYACAĞIZ'

Yaptığı açıklamada daha önce yaşanan afetlerin yaralarını sardıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mega kent İstanbul'da da kentsel dönüşüm ile riskli bina bırakmamayı amaçladıklarını dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul da riskli bina bırakmayacağız!

Açıklamasında"Biliyorsunuz daha önce pek çok depremde, selde, yangında, vatandaşları kısa zamanda yenileriyle buluşturmuştuk. İnşallah burada da aynısını yapacağız. Bingöl'de bunu yaptık mı? Van'da bunu yaptık mı? Antalya'da, Manavgat'ta, Muğla'da bunları yaptık mı? Kütahya'da, Simav'da bunları yaptık mı? Değerli kardeşlerim, bay bay Kemal'in milletvekili olduğu İzmir'de bunu yaptık mı? Hadi sen de yap. Yapamaz. Bunların nasibi yok. Ayrıca biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde mega kent İstanbul'da yeni bir kentsel dönüşüm kampanyasının müjdesini verdi. Riskli yapılarda yaşayan İstanbullulara dönüşüm tutarının yarısını devlet olarak bizim karşılayacağımız, yarısını da çok uygun şartlı borçlanma imkanı getirdiğimiz bir teklif sunduk. Bir bölümü yerinde, bir kısmı rezerv alanlarda yürütülecek bir çalışmayla senede 300 bin konutu dönüştürerek, 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmamaya amaçlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra alandaki sinevizyondan kentsel dönüşüm ve afet konutlarına ilişkin görüntüleri törene katılanlarla beraber izledi.

O ilde 5 bin metrekarelik konut imarlı arsa satılıyor! Arsa alıp ev yapmak isteyenler dikkat! 

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasında son dakika! Hangi maaş kaç lira oldu? Ara zam gelecek mi? Şimdi bakın

Altın fiyatlarında son dakika! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte 23 Nisan 2023 altın fiyatları!


Geri Dön