04 / 05 / 2024

ekolojik koridor ne demek

ekolojik koridor ne demek

Ekolojik koridorlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen projeyle Türkiye'nin biyolojik çeşitliliği, fauna ve florası gibi doğal habitatları koruma altına alıyor.

Arçelik’ten indirim müjdesi! 18325 Ekolojik Inverter Klima’da bin TL indirim fırsatı başladı!

Arçelik’ten sıcaklıklar konusunda rekor üstüne rekor kırılan şu günlerde serinletecek indirim haberi geldi. Arçelik, 18325 Ekolojik Inverter Klima’da Oliz’e özel bin TL indirim uygulayacağını duyurdu.

Arçelik Ekolojik klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 28 Ocak 2023 fiyat listesi

Evinizde mevsimlerin olumsuzluklarını hissettirmeyen Arçelik klimaların fiyatları araştırılıyor.  Arçelik Ekolojik klima fiyatlarını öğrenmek için haberimize bakın. Peki Arçelik Ekolojik klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House'lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

Taşınabilir, ergonomik, ekolojik ve maliyetsiz oluşlarıyla son zamanlarda milyonların göz bebeği olan Tiny House'lar uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları ve dezavantajları neler?

Beko Ekolojik Inverter klima fiyatları kaç TL oldu? İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, sıcak havalardan kurtulmak isteyenler uygun fiyatlı klima arayışına çıktı. Peki, Beko Ekolojik Inverter klima fiyatları ne kadar? İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Murat Kurum: 78 ilde 50 milyon metrekarelik 278 millet bahçesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi ve 22 ilde ekolojik koridor projeleri"nin hızla sürdüğünü belirtti ve 78 ilde 50 milyon metrekare büyüklüğünde 16 milyar TL olan 278 millet bahçesi yaptıklarını vurguladı.

Murat Kurum: Türkiye'de 22 ekolojik koridor kurulacak!

Türkiye'de Ankara merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridorla, ana hatların birbirine bağlanacağını açıkladı...

Murat Kurum: 204 yeni millet bahçesi yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "204 yeni millet bahçesi, 22 ekolojik koridor, binlerce kilometre yeşil yaya yolu ve bisiklet yolu yapıyoruz" dedi.

5 soruda ekolojik koridor projesi!

Ekolojik koridorlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen projeyle Türkiye'nin biyolojik çeşitliliği, fauna ve florası gibi doğal habitatları koruma altına alıyor.

Muğla Ula'daki 13 milyonluk tünel ne olacak?

Muğla, Ula’daki Akyaka Mahalle Kavşağı Proje inşaatına ilişkin Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’nin açtığı davayı görüşen İstinaf Mahkemesi projenin tekrardan incelenmesine karar verdi. Fakat mahkemenin kararı sonrası kavşak ve tünellerin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

İzmir Dede Dağı'ndaki ağaçlık alana ne olacak?

İzmir Balçova Korutürk mahallesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne kiralanacağı gerekçesiyle boşatılması istenilen "Ekolojik Komşu Bahçesi"nin bulunduğu bölgeye ne yapılacak? İşte detaylar...

Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası açıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası'nın açılışında yaptığı konuşmada, çocuklara ne kadar iyi eğitim verilirse Türkiye'nin de geleceğinin o kadar parlak olacağını vurguladı.

Antalya Döşemealtı'na ekolojik kreş geliyor!

ANTALYA'da Döşemealtı Belediyesi, Türkiye'de ilk olma iddiasını taşıyan, elektrik enerjisini güneşten üretecek, doğaya zarar vermeyen yapı malzemelerinden inşa edilecek 'sıfır' karbon salınımlı 'Ekolojik Kreş' için ihaleye çıktı.

Van'da 12 dönüm arazide ekolojik köy kurulacak!

Türkiye'nin ilk en büyük Ekolojik Köyü Van'da kurulacak. 12 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan proje Güneş Evi, Perma Tarım, Saman Evi gibi unsurlardan oluşacak ve evsel atıklardan gübre, foseptikteki metan gazı enerjiye dönüştürülecek.

ekolojik koridor ne demek Haberi

ekolojik koridor ne demek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Türkiye'nin doğal çevre ve habitatlarını korumak amacıyla geliştirilen Ekolojik Koridorlar Projesinde, farklı türlerin yaşam alanlarının sürdürülebilirliği, birbirine yakın coğrafi bölgelerdeki habitatlar arasında bağlantının kurulması ve biyolojik çeşitliliğin devamlılığıyla yerli türlerin göç ve yayılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Ekolojik koridorlar doğal ve yapay olmak üzere ikiye ayrılıyor. Doğal ekolojik koridorlar akarsu yatakları, çalı ve ağaç çitleri, ormanlar, maki toplulukları, doğal koruluklar, dağ sıraları, doğal vadiler ile tozlaşmaya, biyolojik çeşitliliğe, ekosistem hizmetlerine, mikroklimaya ve hava akımlarına katkı sağlayan step ve yeşil alanları kapsıyor. Bakanlık tarafından oluşturulacak yapay ekolojik koridorlar ise doğal sit alanı, özel çevre koruma bölgeleri (ÖÇKB), milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alam, yaban hayatı geliştirme sahası, sulak alan, tabiat anıtı...