06 / 05 / 2024

Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi nerede

Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi nerede

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor

Nefes Assos'ta yaşam 2022'de başlayacak!

21. yüzyılın örnek insan yerleşkesi olarak nitelendirilen Nefes Assos, merakla beklenen lansman etkinliğini, tarihi Fişekhane’deki toplantı ile gerçekleştirdi. Ekolojik yaşam arayışı içinde olanların referans noktası olan Nefes Assos, 21. yüzyıl insan yerleşkesi olarak bir ilke imza atıyor.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

İptal edilen 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' ile ilgili ses kayıtları ortaya çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' işletme ihalesini tek taraflı iptal etmesinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’in ortaya çıkan ses kaydı tartışmaları aleevlendirdi...

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Ekolojik yaşamın yeni trendi: Saman evler!

Saman evler ekolojik yaşamın en yeni gözdesi. Metrekaresi 800 TL ile 1.800 TL arasında olan saman evlerin yapımı 15-20 gün sürüyor. İşte Türkiye'de bu işi yapan firmalar ve uygulamaları...

Makyol’un Beylikdüzü’nde çocuklar için tasarladığı Yaşam Parkı açıldı!

Beylikdüzü’nde ev sahiplerine hayatın merkezinde bir yaşam sunan Makyol Yaşam, 4 bin metrekare alana sahip park ve meydanı bölge halkının hizmetine açtı. 

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

Kadıköy'de samandan hizmet binası!

Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor. Bu bina Türkiye'de ilk olarak imece usulü yapılıyor.

Kadıköy'de samandan bina inşa ediliyor!

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor

Kadıköy'e Ekolojik Yaşam Parkı kurulacak!

Kadıköy Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde bulunan Kemal Sunal Parkı'na Ekolojik Yaşam Parkı kuracak. Parka, 60 metrekarelik Kompost Eğitim Merkezi inşa edilecek.

Malatya Yaşam Parkı hizmete hazır!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Genel Sekreter Ercan Turan ve bazı daire başkanları ile birlikte Yaşam Merkezi arkasında yapımı tamamlanan Yaşam Parkı ve Kaykay Pistinde incelemelerde bulundu.

Kocaeli Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar son sürat!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe’nin Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde kurulan doğal yaşam parkında çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa Yaşam Parkı projesinin temeli atıldı!

Karaköprü Belediyesi tarafından Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alan projesi olarak yapılan yaşam parkının temeli atıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla temel atma töreni gerçekleşti.

Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi nerede Haberi

Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi nerede


Kadıköy Belediyesi tarafından ekolojik yaşam kültürü ve uygulamalarına yönelik eğitim ve çalışmaların gerçekleştirileceği “Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Merkezi” hizmet binasının inşaatı başladı. Yığma saman balyası ile hayata geçirilen ve doğal sıva kullanılan binanın yapım çalışmaları, Eğitim Mahallesi Kemal Sunal Parkı’nın yanındaki alanda devam 40’a yakın gönüllü ile birlikte inşa ediliyor.


Kadıköy Belediye Meclisi kararı ile mevcutta sadece çocuk oyun alanı ve oturma birimleri bulunan Kemal Sunal Parkı’nda, plan değişikliği yapıldı ve bitişiğindeki parselle birleştirilerek bin 520 metrekarelik yeşil alan Ekolojik Yaşam Parkı projesi haline getirildi. Toplam 60 metrekareden oluşan Kompost Eğitim Merkezi binası, içinde gerçekleşecek ekolojik yaşam ve Muhteşem Dönüşüm Solucanla Kompost eğitimlerine uygun şekilde ekolojiyi gözeten, sürdürülebilirliğin sağlandığı, biyo-iklim odaklı tasarım ilkeleri doğrultusunda planlandı. 


Kompost Eğitim Merkezi inşa süreci...