28 / 04 / 2024

Ekonomi Bakanlığı teşcik

Ekonomi Bakanlığı teşcik

Ekonomi Bakanlığının ‘Hedef Ülke’ olarak belirlediği Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerinde mağaza, ofis yada depo açanlara 4 yıl boyunca yüzde 70’e kadar destek olması girişimcilerin rotasını Uzakdoğu ülkelerine çevirdi.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

İş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi! İşte iş dünyasından gelen ilk mesajlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni Bakanlar Kurulu’nu kamuoyu ile paylaşırken, iş dünyasının temsilcileri yeni kabineyi değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ekonomi bakanlıklarına getirilen deneyimli isimler iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Tarım ve Orman Bakanı müjdeyi internetten verdi. Tarım Bakanlığı teşkilatlarına 1200 personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Bakanlığın yurt genelindeki taşra teşkilatlarında görev yapacak 1200 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının yurt dışı teşkilatı etkin olacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının yurt dışı teşkilatı, Türkiye ekonomisine ilişkin bilgilendirme organizasyonları düzenleyecek, döviz kazandırıcı ekonomi diplomasisi faaliyetleri yürütecek.

787 firma konkordatodan çıktı!

Ekonomi Bakanlığı'nın bankalarla yaptığı müzakere sonucunda 787 firma konkordatoda sürecinden çıktı. Konkordato sürecinden çıkan firmaların bankalara olan toplam 8 milyar TL’lik kredi borcu da iyileştirildi.

Turizm tesislerine 8 ayda 2,8 milyar TL teşvik!

Ekonomi Bakanlığı, 2018 yılının 8 aylık döneminde, Türkiye'deki konaklama sektörüne yeni yatırım ve yenileme imkanları için 2 milyar 283 milyon Türk Lirası teşvik sağladı.

39 ilde 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı yapılacak!

TÜROB, Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 39 ilde toplam 15 bin 222 yataklı 92 yeni otel inşa edilecek. 92 tesis için 1 milyar 590 milyon TL'lik yatırım yapılacak.

Dış müteahhitlikte işler toparlanıyor!

Dış müteahhitlikte bir yılda alınan projelerin bedeli 15 milyar doların altına gerilemişti ancak Ekonomi Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, bu yıl yeni bir yükseliş beklentisi olduğu yönünde. 

77 yeni konaklama tesisi yapılacak!

Ekonomi Bakanlığı tarafından yılın ilk 5 ayında 77 komple yeni otel yatırımı için teşvik belgesi düzenlendi. 

125 milyarlık Proje Bazlı Teşvik Sistemi!

Ekonomi Bakanlığı "Süper teşvik" olarak da adlandırılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni hayata geçiriyor...

Samsun Lojistik Merkezi'ndeki depolar kiralanmaya başladı!

Samsun'a gelen Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Dilemre Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gündem ise Lojistik Merkezi projesi oldu.

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

Temmuz'da 7.1 milyar TL'lik proje belge aldı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Ekonomi Bakanlığı tarafından temmuz ayında 600 yatırım teşvik belgesi verilmesini değerlendirdi. İşte o haber...

Ekonomi Bakanlığı teşcik Haberi

Ekonomi Bakanlığı teşcik


Devletin ihracat yapan firmalara verdiği teşvikler girişimcileri yurt dışında mağaza ve depo açmaya yöneltiyor. 


Ekonomi Bakanlığının ‘Hedef Ülke’ olarak belirlediği Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerinde mağaza, ofis yada depo açanlara 4 yıl boyunca yüzde 70’e kadar destek olması girişimcilerin rotasını Uzakdoğu ülkelerine çevirdi. 


Yakın zamana kadar, yurt dışında ofis veya depo açanların Avrupa ve Rusya pazarına öncelik verdiğine  dikkat çeken Kobi Türkiye Genel Müdürü Koray Aksu, "Son yıllarda girişimciler Avrupa yerine Uzakdoğu’da ofis açmayı tercih ediyor. Hedef ülkelerde devlet yüzde 10 daha fazla  teşvik desteği sağlıyor. Türkiye’den bir firma Çin’de ofis açıp, malları için depo kiralayabilir, 15 adete kadar  mağaza açabilir, marketlerden raf kiralayabilir ve kira masraflarını, 4 yıl boyunca 12 milyon TL’ye kadarını devlete ödetebilir” diye konuştu. 


Devletin ihracat yapan firmalara hibe...