29 / 04 / 2024

Ekonomi inşaat

Ekonomi inşaat

TÜİK milli gelir revizyonuyla 2015’te 9 bin 130 dolar olan kişi başı milli geliri 11 bin 14 dolara çıkardı. TÜİK Başkanvekili Mehmet Aktaş, ekonomi verilerinde en önemli değişikliğin inşaatta yaşandığını anlattı.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47 yükseldi! 

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. açıklanan rakamlara göre; inşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47 artış kaydetti.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47,3 arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. açıklanan rakamlara göre; inşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47,3 artış kaydetti.

Konut ve inşaat sektörünü 2021'in ikinci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İMSAD tarafından, yapı sektöründe ve ekonomi çevrelerinde dikkatle beklenen aylık sektör raporunu yayınladı. Rapora göre, inşaat sektöründe hareketlenme başladı.

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020'de yüzde 9.1 büyüdü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2020'yi 2019'a göre yüzde 9,1 büyüyerek kapattı. 

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.

Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 14,2 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 14,2 oranında hızlı bir büyüme yaşandı.

İnşaat sektöründe toparlanma sürecine girildi!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince dikkatle izlenen aylık sektör raporu yayınlandı. Rapora göre, inşaat sektörü temmuz verileri değerlendirildiğinde hızlı bir toparlanma süreci yaşadı.

İnşaat ve konut sektörü 2019'u nasıl kapattı?

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu yayınladı. ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’ raporuna göre; inşaat harcamaları bölgeler arasında farklı büyüme performansları göstermeye devam etti...

İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mayıs 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ne göre, İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı...

Ekonomi inşaat Haberi

Ekonomi inşaat

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milli gelir revizyonuyla 2015’te 9 bin 130 dolar olan kişi başı milli geliri 11 bin 14 dolara çıkardı. 2 bin dolarlık artış yaşanırken TÜİK Başkanvekili Mehmet Aktaş, “Biz olanı daha iyi ölçtük, yine revizyon olsa yine yukarı doğru olur” diye konuştu. 


TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), beklenen milli gelir revizyonunu yaptı ve kişi başına düşen geliri 2015 itibariyle 11 bin 14 dolar seviyesine çıkardı. Daha önceki hesabıyla 2015 yılı kişi başına milli gelir 9 bin 130 dolardı. Yani hesap değişimiyle 1884 dolar daha artış oldu. 2015 yılındaki büyüme de yüzde 4’ten yüzde 6.1’e çıktı. TÜİK Başkan Vekili Mehmet Aktaş, “‘TÜİK, bir gecede milletin cebine şu kadar para koydu’ derler. Aslında milletin cebinde ne kadar para olduğuyla ilgili...