03 / 05 / 2024

ekonomi reformları

ekonomi reformları

Referandumun ardından reformlar hızlanıyor. KDV Kanunu'nun yenilenmesinden 'süper teşvike', borç yapılandırmadan Gümrük Birliği güncellenmesine kadar bir dizi önemli ekonomik atılım, gündemde ilk sıraya yerleşecek...

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide programlarının üç temel bileşeni olduğunu ifade etti. İşte Bakan Şimşek'in ekonomi programı açıklaması... 

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan 'Dolar 7 TL' açıklaması!

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, bir canlı yayında çok sayıda izleyiciye hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu. Doların mevcut durumunda yaklaşık 7 TL olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, bu konuda detaylı bilgiler paylaştı. 

Aşiret düğünlerine 'ekonomi' ayarı: Kısıtlama geldi

Aşiret düğünlerinde kilolarca altın takılır, dolarlar ve eurolar havalarda uçuşurdu. Fakat alınan son karar her şeyi değiştirecek gibi görünüyor. İşte aşiret düğünlerine gelen 'ekonomi' ayarı ve kısıtlamalar...

Ekonomi uzmanından kritik açıklama! Dolar daha ne kadar çıkacak? 

Ekonomi uzmanı Remzi Özdemir, dolar kurunun denetimli bir şekilde yükseliş yaşayacağını ve belirli bir tarih söyleyerek dolar kurunun 24 TL civarında tutulacağını ifade etti. İşte detaylar.

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi yönetiminin uygulayacağı para ve maliye politikasının, iş dünyasının üretim-istihdam-ihracat öncelikleriyle uyumlu götürülmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Yeni ekonomi yönetimi ile piyasa tahminleri de değişti! Yıl sonu dolar, faiz hangi seviyelere gelecek? İşte tahminler...

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından piyasada değişim rüzgarları esiyor. Ekonomi kadrolarında da değişim beklenirken, önümüzdeki günlerde uzmanlar dolar ve faizlere ilişkin de dengelerin değişebileceğine işaret ediyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: ‘Ekonomi Şurası yapalım’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79’ncu Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde konuşma yapan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Artık daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çok çalışma zamanıdır” dedi. Hisarcıklıoğlu, ‘TOBB Ekonomi Şurası’nı düzenlenmesi önerisinde bulundu.

Ekonomi profesöründen döviz kurlarıyla ilgili flaş uyarı; Bu kez tarih verdi

Seçimin ardından ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, “Yılın ikinci yarısında yükselen döviz kurları ekonomi gündeminini belirleyecek” dedi. İşte Öngel'in o açıklamaları...

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yerel seçimlere kadar şimdilik rahat bir nefes aldı. Şimdi sırada ekonomi yönetimini devralacak ekibin kimlerden oluşacağı konusu var. Piyasaların bundan sonraki seyrinde uygulanacak ekonomi politikaları belirleyici olacak.

Ünlü ekonomistten çok konuşulacak senaryo: Seçim sonrası ekonomi ne olacak?

Ekonomist Oğuz Oyan, ikinci tur seçimlerinin ardından döviz kurlarında yaşanması muhtemel senaryoları ele aldı. Oyan, "Mevcut ekonomi politikası ederse, bu ülkenin bir döviz krizinin yanında ödemeler dengesi krizine de neden olma ihtimali vardır" dedi.

İslam Memiş'ten sert uyarı: “Ekonomi batacak, borsa çökecek...”

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden İslam Memiş, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ekonomik durumla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Memiş'in sözleri, ekonomi çevreleri ve vatandaşlar arasında büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar...

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Flaş..Flaş ekonomi uzmanı öyle bir asgari ücret tahmini yaptı ki.. Temmuz'da asgari ücrete zam olacak mı?

Türkiye'de hemen hemen herkes tarafından heyecanla açıklanması beklenen asgari ücrete ara zam için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vermişti. Şimdi herkesin aklında şu soru var;  asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama geldi.

ekonomi reformları Haberi

ekonomi reformları

Türkiye gündeminde ekonomi yeniden ilk sıraya yerleşiyor. Referandumun ardından reformlar hızlanıyor. Bu kapsamda, KDV Kanunu'nun yenilenmesine ilişkin çalışmalardan 'süper teşvikin' uygulanmasına, yeni yeniden yapılandırma düzenlemesinden AB ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi görüşmelerine kadar bir dizi ekonomik konu başlığı ilk sıraya yerleşecek.


TÜRK-RUS GÖRÜŞMESİ 

Bunlar arasında ilk sırayı, bazı tarım ürünlerine yönelik yasaklayıcı tedbirlerinin ortadan kaldırılması için Rus bakanlarla yapılacak görüşme alacak. Gelecek hafta Türkiye'de gerçekleşmesi planlanan Türk-Rus bakanlar görüşmesinde, Rus tarafına ilişkilerin normalleşmesi için beklenen çabayı göstermedikleri iletilecek. Kısıtlamaların bir an önce kaldırılması talebi aktarılacak.


BORÇLARA YENİ MÜJDE 

Başbakan Binali Yıldırım'ın müjdesini verdiği, Yeniden Yapılandırma Kanunu'nda süre uzatımı da gündemdeki yerini alacak. Haziran 2016'ya kadar olan vergi ve prim borçlarını kapsayan düzenlemede sürenin, darbe girişimi nedeniyle yavaşlayan ekonomide borçlarını ödeyemeyen mükellefler için mart sonuna...