27 / 04 / 2024

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan 'Dolar 7 TL' açıklaması!

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan 'Dolar 7 TL' açıklaması!

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, bir canlı yayında çok sayıda izleyiciye hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu. Doların mevcut durumunda yaklaşık 7 TL olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, bu konuda detaylı bilgiler paylaştı. 



Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, bir canlı yayında doların 7 TL civarında olması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, doların mevcut durumu ve ekonomi politikaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Aynı zamanda eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'a atıfta bulunarak, "Kendi ayağımıza sıktık" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

 Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş tan Dolar 7 TL açıklaması!

DOLARIN MEVCUT DURUMDA 7 TL OLMASI GEREKIYOR

22 Haziran 2023 tarihinde Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltmesi sonrasında dolar ve altın piyasasında belirgin bir yükseliş yaşandı. Bu durumu ele alan Demirtaş, doların yükselmesinin sebeplerini açıkladı. Beklenenden daha düşük bir artış göstermesi, sözlü yönlendirmelerin hatalı olması, enflasyonun altında kalması, seçim öncesi baskılar, ihracatçılar için doların serbest bırakılması ve yüksek dolar kuruyla ülkeye giriş yapabilecek yabancıların endişesi gibi faktörlerin etkili olduğunu belirtti.


Geri Dön