29 / 04 / 2024

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yerel seçimlere kadar şimdilik rahat bir nefes aldı. Şimdi sırada ekonomi yönetimini devralacak ekibin kimlerden oluşacağı konusu var. Piyasaların bundan sonraki seyrinde uygulanacak ekonomi politikaları belirleyici olacak.



Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasıyla yerel seçimlere kadar seçim gündemi ve bunun getirdiği belirsizlik ortamı ortadan kalktı. Seçim gündeminin geride kalmasıyla borsa ilk tepki olarak gelen alımlar ile birlikte pozitif bir trende girdi. Dolar ve euroda ise sınırlı da olsa yükselişler devam ediyor.

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Uzmanlara göre, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar rahat nefes almaya başladı ancak şimdi sırada yeni ekonomi yönetimi ve özellikle Hazine ve Maliye Bakanı’nın belirlenmesi var. Buna göre piyasalardaki fiyatlamaların da değişebileceği belirtiliyor.

Ekonomim Gazetesi’nden Şebnem Turhan’ın haberinde, Borsa İstanbul’da ilk işlem günündeki hızlı yükselişe, dolar ve eurodaki hareketliliğe dikkat çekilirken, piyasaların gözünün ekonomi yönetiminde olacağı belirtildi.

Bu yıl Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 7,44 oranında değer kaybederken, yıllık bazda ise değer kaybı yüzde 23,95’i buldu. Haberde, Merkez Bankası’nın TL’deki değer kaybını kontrol altında tutabilmek için yoğun bir şekilde döviz sattığı, 19 Mayıs haftasında 2002’den bu yana ilk kez net uluslararası rezervlerin eksiye dönerek eksi 151,3 milyon dolara gerilediği kaydedildi. Haberde, 12 Mayıs haftasında 2,33 milyar dolar seviyesinde olan net uluslararası rezervlerin, bir haftada yaklaşık 2,5 milyar dolar azaldığı belirtildi. 2023 yılı başından bu yana net rezervlerdeki toplam düşüşün ise 27,7 milyar doları bulduğu kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön