16 / 05 / 2024

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yerel seçimlere kadar şimdilik rahat bir nefes aldı. Şimdi sırada ekonomi yönetimini devralacak ekibin kimlerden oluşacağı konusu var. Piyasaların bundan sonraki seyrinde uygulanacak ekonomi politikaları belirleyici olacak.



YENİ DÖNEME İLİŞKİN BEKLENTİLER

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Deniz Yatırım Yatırım Strateji ve Araştırma Bölüm Müdürü Orkun Gödek, piyasalarda seçim sürecinde görülen fiyatlama stresinin kademeli şekilde azalacağını öngörürken, alım yönünde temkinli duruşun bir süre daha devam edeceğini ileri sürdü. Gödek, piyasalar açısından önümüzdeki süreçte, yeni ekonomi takımı, muhtemel atamalar ve bu sürecin getirebileceği çokça tartışılan politika değişikliklerinin ön plana çıkacağını ve piyasaların seyrinde etkili olacağını ifade etti.

Ekonomist İnanç Sözer de ilk gündemin ekonomi ve AK Parti’de kısmen de olsa rasyonelleşme çabalarının nasıl vücut bulacağının önemli olacağının altını çizerek yeni kabinenin kimlerden oluşacağının ve ekonomi bürokrasisi de dahil olmak üzere yapılacak değişikliklerin piyasadaki kusursuz dengesizliğe etkilerinin yakından izleneceğini dile getirdi. Bu gelişmeler ışığında TL’deki zayıflığın devam edeceğini söyleyen Sözer, yılın ikinci yarısındaki durgunluğun belirginleşerek gün yüzüne çıkacağını öngördü. Sözer, piyasaların seyri açısından yeni ekonomi bürokrasisinin belirlenmesinin önemli olduğuna işaret etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön