30 / 04 / 2024

Herkesin gözü kulağı bu haberde! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın kim olacağı merak ediliyor!

Herkesin gözü kulağı bu haberde! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın kim olacağı merak ediliyor!

Piyasalar seçim belirsizliğinin sona ermesinden sonra dün pozitif bir havaya bürünse de ekonomistler asıl fiyatlamanın yeni ekonomi yönetiminin kesinleşmesinin ardından başlayacağının altını çiziyor. Bu çerçevede, en önemli koltuklardan biri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı olacak.



Türkiye, 14 Mayıs tarihinde yapılan ilk tur seçimleriyle yeni milletvekillerini belirlerken, 28 Mayıs tarihinde ise yapılan ikinci tur seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam etme kararı aldı. Piyasalarda TL varlıklarda seçim sonuçlarının fiyatlaması farklı oldu.

 Herkesin gözü kulağı bu haberde! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı nın kim olacağı merak ediliyor!

Borsa İstanbul seçim belirsizliğinin sona ermesi ile beraber ilk işlem gününde sert bir yükseliş yakalarken, TL tarafında dolar ve euro karşısında düşüş yaşandı. Ekonomistler piyasaların yeni ekonomi yönetimini beklediğine vurgu yaptı Bunun yanı sıra, ekonomistler, bir süre daha yüksek risk primi, yüksek döviz kurları ve dengelenme arayışında borsa fiyatlaması yaşanacağını belirtti.

İşte konuya ilişkin tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön