30 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yeni zam açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yeni zam açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 8 Temmuz'da hesaplara zamlı olarak yatırılacağı açıklanan memur ve emeklilerine ilişkin artışlarla ilgili güncel açıklamalar yaptı. Bakan Nebati, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmek istenen hedeflerini de bildirdi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK'in enflasyon rakamlarını duyurmasından sonra sosyal medya hesabından asgari ücret, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ücretlerine yapılan zamları değerlendirdi.

Bakan Nebati enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasında, finansal piyasalarda istikrarı artırmaya yönelik atılan adımlara rağmen başta enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı artışların devam etmesinin neden olduğunu ifade etti.

Bakan Nebati fiyat artışları karşısında alınan ve alınmaya devam edilecek önlemlerin ek olarak çalışanlar ve emeklilerin alım gücünün desteklemek amacıyla gerekli önlemler alındığını böylece 2022 yılında kümülatif bazda asgari ücrete yüzde 94,6, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ücretlerine yüzde 85,5, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 78,6 artış yapıldığını bildirdi. Hükümetin önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarının güçlü eş güdüm içinde yürütüleceğini mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal politikaların hızla hayata geçirerek aşırı zamların düşürülmesini istediklerini kaydetti.

Peki Bakan Nebati'nin enerji ve tarım başta olmak üzere dünya üzerinde artan emtia fiyatları nedeniyle aşırı yükseldiğini savunduğu enflasyonla ilgili ekonomistler ne düşünüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön