26 / 05 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yeni zam açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yeni zam açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 8 Temmuz'da hesaplara zamlı olarak yatırılacağı açıklanan memur ve emeklilerine ilişkin artışlarla ilgili güncel açıklamalar yaptı. Bakan Nebati, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmek istenen hedeflerini de bildirdi.



İşte ayrıntılar..

TÜİK'in yıllık yüzde 78,62, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGRUP) tarafından ise yıllık 175,55'e çıkan yıllık enflasyon artışının nedenlerini ekonomistler masaya yatırdı. Yüksek çıkan enflasyonun hükümetin yanlış ekonomik politikalarının sonucu olduğu tespiti yapıldı.

Kasım'da asgari ücretin yetrsiz kalacağını ifade eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye ekonomisinin deney tahtası yapıldığı eleştirisini dile getirdi. Yapılan ekonomik hataların affedilir cinsten olmadığını kaydeden Demirtaş, ekonominin göz göre göre ve bir inat uğruna, uzmanların onca uyarısına rağmen, faiz sebep enflasyon sonuçtur anlayışının devam ettirilmesinin faturasının ağır olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Faiz enflasyonun nedeni falan değildir. Faiz sonuçtur, liyakatsizliğin sonucudur" şeklinde konuştu.

Diğer bir ekonomist Evren Devrim Zelyut ise hükümetin enflasyonun Aralık'tan itibaren düşeceği öngörüsünün gerçek dışı olduğunu ifade etti. Zelyut, 'ÜFE 138, TUFE ise140'ı aşmış, dedikleri aralık ayında düşüş değil çıkış sürer çünkü yaz sonu turizm geliri kesilince kurla beraber enflasyon da artacak' tespitinde bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön