21 / 05 / 2024

Herkesin gözü kulağı bu haberde! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın kim olacağı merak ediliyor!

Herkesin gözü kulağı bu haberde! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın kim olacağı merak ediliyor!

Piyasalar seçim belirsizliğinin sona ermesinden sonra dün pozitif bir havaya bürünse de ekonomistler asıl fiyatlamanın yeni ekonomi yönetiminin kesinleşmesinin ardından başlayacağının altını çiziyor. Bu çerçevede, en önemli koltuklardan biri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı olacak.



EKONOMİ POLİTİKALARINDA DEĞİŞİKLİK BEKLENTİSİ

Piyasalarda fiyatlamalar bu şekilde oluşurken uzmanların en çok vurgu yaptığı konuların başında negatif rezervler geliyor. En büyük endişe kaynağını yaratan net uluslararası rezervlerin negatif olması ekonomistler tarafından politikalarda değişiklik beklentisine neden oldu.

 Herkesin gözü kulağı bu haberde! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı nın kim olacağı merak ediliyor!

HAZİNE VE MALİYE BAKANI KİM OLACAK?

Şu an hali hazırda uygulamada olan ekonomik politikaların süreceği ya da ortodoks politikalara geri dönüleceği yönünde bir yorum yapmanın imkânsız olduğunu dile getiren uzmanlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz rezervleri, mevduat/kredi faizleri ve Türkiye’nin risk primindeki seyri yüzünden bazı politikaların yeniden gözden geçirilmesini bekliyor. Bu kapsamda, ilk sinyalin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanacak isim ile görüleceğinin altını çizen uzmanlar, kısa vadede ortodoks politikalara hızla geri dönülmesi ihtimalini düşük gördüklerini, bu yüzden ilk olarak piyasalarda yeni bir dengelenme arayışı olacağını ifade etti. Uzmanlara göre dengeleme kendini öncelikle daha yüksek kur seviyeleri olarak gösterecek. Fakat gerileyen enerji fiyatları ile  beraber inen cari açık ve yaz ayları ile  birlikte yükselecek turizm gelirleri bu artışın yine sınırlı ve kontrollü olmasını sağlayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön