18 / 05 / 2024

ekonomi ve dış ticaret raporu 2014

ekonomi ve dış ticaret raporu 2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dış ticarette bir fırsat yılı olmasını bekledikleri 2014’te, Orta Vadeli Program (OVP) hedefi olan 166,5 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştireceklerini belirtti.

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi ve hukuk alanındaki reformları yakında paylaşacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Yakında bu reformları kamuoyu ile paylaşacağız. Reform gündemimize uygun adımları hızla hayata geçireceğiz." dedi.

Ahmet Erdem: Ekonomi ve yatırım ortamı iyileştiriliyor!

Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda konuşan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, ekonomi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

İnşaat Platformu ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak'ın yaptığı "Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi" gerçekleşti.

Yeni yaşam biçimi, kentler ve dönüşüm toplantısı 8 Aralık'ta!

Moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın yapacağı “Yeni yaşam biçimi, kentler ve dönüşüm” başlıklı toplantıyı bu defa 8 Aralık Salı günü Beylikdüzü’nde yapılacak.

Kuraklık tehlikesi ekonomi ve üretim içinde tehlike sinyali vermeye başladı!

Kuraklık tehlikesi, içme suyu yanında ekonomi ve üretim için de tehlike sinyalleri vermeye başladı. Sanayici bugünlerde su tedirginliği yaşarken, üretimde düşüşlere karşı arıtma ve biriktirme yoluyla kendi önlemlerini alanlar da bulunuyor...

Semitur Turizm Taşımacılık Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Semitur Turizm Taşımacılık Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Sevim Ceyhan, Ufuk Pakkan, Serkan Şenol tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İstanbul Art Yapı Mimarlık Mühendislik İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Art Yapı Mimarlık Mühendislik İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Halid Mecid, Mehmet Ömer Şerifi tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 10 Mart'ta kuruldu.

Santam İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Santam İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Murat Bilaloğlu tarafından 10 bin TL 'lik sermaye bedeli ile 10 Mart'ta Kağıthane, Sanayi Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Arda, Selcen Zeliha Özkök Arda tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Mart'ta kuruldu.

Polyplast Chemicals Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Polyplast Chemicals Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Egor Lunin tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 3 Mart'ta Bakırköy, Cevizlik Mahallesi, Ebuziya Caddesi'nde kuruldu.

Affan Turizm İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Affan Turizm İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi, Azer Nasirov tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile 28 Şubat'ta Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Elbir İşhanı'nda kuruldu.

Miranlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miranlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Halim Miran, Adem Miran tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Şubat'ta N Towers Sitesi'nde kuruldu.

ekonomi ve dış ticaret raporu 2014 Haberi

ekonomi ve dış ticaret raporu 2014


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dış ticarette bir fırsat yılı olmasını bekledikleri 2014’te, Orta Vadeli Program (OVP) hedefi olan 166,5 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştireceklerini belirtti.

TİM'in, kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle bu yıl ilk kez hazırladığı "Ekonomi ve Dış Ticaret Raporu 2014" açıklandı.


Dış ticareti tüm yönleriyle ele alan raporun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Büyükekşi, ithalat ve ihracatı fasıl, ülke, bölge ve illere göre ayrıntılı olarak incelerken, net ihracatçı oldukları sektör ve fasılları açığa çıkararak cari açığın sürdürülebilirliği noktasında net bir tablo ortaya koyduklarını söyledi. 


Büyükekşi, dünyadaki küreselleşme eğilimlerinin dış ticaretin önemini gittikçe artırdığına dikkat çekerek, dış ticaretini artıran ülkelerin ulusal gelir ve refahının da arttığını dile getirdi. 2014 yılına dair göstergelerin olumlu sinyaller verdiğini ifade eden Büyükekşi, "Dış ticareti...