27 / 04 / 2024

ekonomik eksiklik

ekonomik eksiklik

Konut sahiplerinin karşılaştığı en önemli problemlerden başında aldıkları konutta sonradan ortaya çıkan hatalardır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor...

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti!

Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,5 ve 2022'de yüzde 4,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz kalıcı mı olacak?

Uzmanlar pandemi nedeniyle yaşanılan sosyo ve ekonomik krizinin bir kısmının kalıcı olacağını belirtiyor. 

Kovid-19 ve ekonomik etkisi en büyük küresel risk!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

İstanbul Barometresi: En önemli üç sorun deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım!

"İstanbul Barometresi” araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. İstanbulluların ev içi gündeminde ekonomik sorunlar ve Kovid-19 salgını ön plana çıktı. En önemli üç sorun ise, deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım olarak belirlendi.

Perakende sektörü için acil 'ekonomik aşı' çağrısı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, “Eğer önerilerimize kulak verilmez ve acil ‘ekonomik aşı’ yapılmaz ise yakın gelecekte birçok markamızı maalesef kaybedebiliriz” diye konuştu. Öncel, perakende için acil olarak uygulanmasını istedikleri ve ‘ekonomik aşı’ olarak adlandırdığı önerilerini açıkladı...

Ekonomik güven endeksi açıklandı!

Ekonomik güven endeksi, aralık ayında aylık bazda yüzde 3,5 azalarak 86,4 değerine geriledi.

İzmir'de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri öne çekildi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Bölgede Sosyal ve Ekonomik Destek alan ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ödemeleri öne çektik. Bu kapsamda 5 bin 700 vatandaşımızın hesabına 5,7 milyon lira ödeme yaptık." dedi.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ekim ayında aylık bazda yüzde 4,8 artışla 92,8 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün başlayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin, bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Çeşme’deki gayrimenkullerin ekonomik performansı arttı!

Son dönemde yoğun yerleşim alan Çeşme’de düzenli yaşayan nüfus artmaya başladı. İlçede bulunan gayrimenkullerin ekonomik performansı da yükseldi.   

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, eylül ayında aylık bazda yüzde 3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri başladı!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemelerinin ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

ekonomik eksiklik Haberi

ekonomik eksiklik

Konut sahiplerinin karşılaştığı en önemli problemlerden başında aldıkları konutta sonradan ortaya çıkan hatalar, eksiklikler ve ayıplardır. Tüketici kanununun ilgili maddeleri ile bu gibi durumlarda tüketiciyi korumaya yönelik düzenlemeler getirilmiştir. Tüketiciler tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi de müteahhitin sorumluluğunun ne kadar devam edeceğidir. İş tüm bu hususlar 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda belirtilmiştir. Öncelikle; Ayıplı mal, malın tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır. Bu gibi bir durumda müteahhitlerin kapısını çalabilirsiniz.


MÜTEAAHİTLER; SATIN ALDIĞINIZ KONUTTAKİ HATA YA DA AYIPLARDAN SORUMLUDUR; 


Tüketiciler nasıl ki beyaz eşya aldıklarında hata ve ayıplardan sonra bu ürünü iade edebiliyor ya da tamiratını isteyebiliyorsa işte konut alımlarında...