02 / 05 / 2024

ekonomik krizler

ekonomik krizler

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) birçok sektörü olduğu gibi konut sektörünüde etkiledi. Koronavirüs salgını dünyayı küresel çapta etkileyen olaylar arasına girdi...

Ekonomik krizlere dayanıklı en iyi 10 iş

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve krizler, iş dünyasında güvenilir ve dayanıklı sektörlere olan ilgiyi artırmış durumda. İş arayanlar ve yatırımcılar için ekonomik krizlere karşı dirençli olan sektörler, istikrarlı bir gelir sağlama potansiyeli sunuyor. İşte ekonomik kri

Gündeme bomba gibi düştü! İşte dünyayı bekleyen yeni küresel riskler!

Ekonomik krizler, salgın hastalıklar ve yanı başımızda devam Rusya-Ukrayna savaşı derken insanoğluna rahat yok gibi. 2023 yılında bütün dünya genelini etkileyecek yeni bir tehditten bahsediliyor. Uzmanlar şu sıralar yeni küresel riskleri tartışıyor.

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı

Morgan Stanley, doların küresel çağdaki güçlenmesinin ekonomik krizler ile sonuçlanacağını tahminin de bulundu. İşte detaylar…

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ekim ayında aylık bazda yüzde 4,8 artışla 92,8 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün başlayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin, bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Çeşme’deki gayrimenkullerin ekonomik performansı arttı!

Son dönemde yoğun yerleşim alan Çeşme’de düzenli yaşayan nüfus artmaya başladı. İlçede bulunan gayrimenkullerin ekonomik performansı da yükseldi.   

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, eylül ayında aylık bazda yüzde 3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri başladı!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemelerinin ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

BAE İsrail’e uyguladığı ekonomik boykotu iptal etti!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), İsrail’e daha önce uyguladığı ekonomik boykotu iptal ettiği öğrenildi. BAE, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 4,4 artarak 85,9 değerine yükseldi.

Fed tutanakları yayımlandı: Salgının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizlik arttı!

Fed son toplantısına ait tutanaklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizliğin son derece arttığını, devam eden halk sağlığı krizinin yakın vade de ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ortaya koydu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 11,8 artarak 82,2 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında 131 bin çocuk için 138 milyon TL ödemenin bugün yapılacağını açıkladı.

ekonomik krizler Haberi

ekonomik krizler

Dünya ne 1929 Büyük Buhran'daki ne de 2008 küresel finans krizindeki gibi kendi sonunu hazırladı, bu kez "görünmez düşman" küresel ekonomide tehlike çanlarını çaldı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; ilk etkisini piyasalarda gösteren salgın, konut piyasasında küresel çapta bir düşüşe neden oldu.

Yakın dönem: 2008 küresel finansal krizi

2007 yılında başlayan krizin temelinde Amerikan konut piyasası yer alırken, 2006'da olağanüstü yüksek rakamlara ulaşan emlak fiyatları, ne ABD enflasyon oranları ne de büyüme rakamları ile açıklandı.

Ekonomistlerin kronolojik sıralamasına göre, krizin başlangıcında aslında 28 Aralık 2006'da ipotekli bir kredi şirketi olan Ownit Mortgage Solution'ın batışı yer alıyor. 7 Şubat 2007 tarihine gelindiğinde ABD Senatosu, bankalardan "krediyi geri ödeme riski en fazla, dolayısıyla en yüksek faiz oranına sahip krediler" anlamına gelen eşik altı yani...