21 / 05 / 2024

ekonomik planlar

ekonomik planlar

Bütçenin, 2017 yılında 46 milyar 851 milyon lira açık vermesi beklenirken, bütçe giderlerinin 645 milyar 124 milyon lira, bütçe gelirlerinin ise net 598 milyar 274 milyon lira olması öngörülüyor.

Yatırım ve tasarruf planları yapanlar dikkat! İşte ekonomistlerin 2023 yılı tahminleri

2023 yılı hesaplarınızı, yatırım ve tasarruf planlarınızı yaparken bu rakamlara dikkat edin! Ekonomistler, en önemli ekonomik parametrelerden ikisi hakkında tahminlerini açıkladı. İşte ekonomistlerin 2023 yılı sonu için dolar ve enflasyon tahminleri.

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

Gemlik'te Doğu Planları sorunu çözüme kavuştu!

Bursa Gemlik'te çevreyolunun doğusunda kalan bölgede, ekonomik hayatı durma noktasına getiren Doğu Planları sorunu çözüldü.

Haliç-Kemerburgaz tren hattının planları iptal edildi!

Belgrad Ormanları’ndan geçecek olan Kemerburgaz tren hattının ihalesinin ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından İBB, Kemerburgaz tren hattının planlarını da iptal etti. 

Şehir imar planları şehirde yaşayanlarla yapılır!

Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER), şehrin imar planlaması ile ilgili değerlendirmede bulunarak, Şehir imar planlarının şehirde yaşayanlarla yapılması gerektiğini belirtti.

Şehir planları nasıl yapılır?

Kentlerin toplumsal, ekonomik ve kültürel gereksinmelerinin bir uyum içinde karşılanmasına yol gösteren ve bunun için geliştirilen planlara şehir planları deniyor. Peki, şehir planları nasıl yapılır?

Bakırköy Şenlik Mahallesi imar planları askıya çıktı!

Bakanlık, Bakırköy ve Sultanbeyli'de yürütülen trampa çalışmaları için Bakırköy Şenlikköy Mahallesi'nde askıya çıkarılan parsellerde tarihi 1. Ordu Levazım Birliği yer alıyor. İmar planları 2 Haziran'da askıdan inecek...

Mehmet Okay: Ekonomik gerginlik yabancı yatırımcıyı ürkütüyor!

Jale Özgentürk Radikal Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay ile yaptığı röportaja yer verdi. Mehmet Okay Ekonomik gerginlik yabancı yatırımcıyı ürkütüyor dedi...

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi!

Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi. 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlenen imar planları hukuka aykırı buldu.

Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi!

Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi. 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlenen imar planları hukuka aykırı buldu.

Muhittin Dalgıç: Çeşme imar planları için gerekirse bakanlık kapısında yatarız!

Turizm sinerjisini sokağa yaymak gerektiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, " Sezonun uzamasını sağlayacak imar planların hazırlanması için gerekirse bakanlık kapısında yatarız " dedi...

Danıştay, Samsun Kavak Çimento Fabrikası imar planlarının yürütmesini durdurdu!

Danıştay 6. Dairesi, Samsun'un Kavak ilçesi Köseli köyünde 388 dönüm arazi üzerine yapımına başlanan çimento fabrikası ile ilgili olarak, İl Özel İdaresi'nce hazırlanan sanayi mevzi imar planlarının yürütmesini durdurdu...

Sarıyer Maden Mahallesi imar planları askıya çıktı!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Maden Mahallesi, 1648 ada, 2 parseli kapsayan konut alanı ve yol alanına ait 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları bugün askıya çıktı...

ekonomik planlar Haberi

ekonomik planlar

Bütçenin, 2017 yılında 46 milyar 851 milyon lira açık vermesi beklenirken, bütçe giderlerinin 645 milyar 124 milyon lira, bütçe gelirlerinin ise net 598 milyar 274 milyon lira olması öngörülüyor. 


Yüksek Planlama Kurulunun (YPK) 2017-2019 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Plan'a ilişkin kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.


Planda, gelecek 3 yılı kapsayan dönemde merkezi yönetim bütçesi gelir ve gider tahminlerinin belirlenmesinde Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen makro ekonomik göstergeler esas alındı.


Plana göre, gelecek yıl merkezi yönetim bütçe açığının 46 milyar 851 milyon lira olması öngörülüyor. Söz konusu bütçe açığının 2018'de 44 milyar 291 milyon liraya, 2019'da 40 milyar 86 milyon liraya gerilemesi tahmin ediliyor.


Merkezi yönetim bütçe açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranının 2017 için yüzde 1,9 olması planlanırken, 2018 için...