29 / 04 / 2024

ekonomik pusula

ekonomik pusula

ABD'de ekonomik pusula hergün daha kötüyü gösterirken bu krizden en büyük darbeyi alan sektörlerden biri de şüphesiz inşaat oldu.

Doğru yalıtımla ekonomik ısının!

Kış aylarına girilirken, ısınma maliyetleri en önemli konulardan birisi haline geliyor. Yüksek doğalgaz faturaları ödemelerine rağmen yeterli seviyede ısınamayanların şikayetleri artıyor. Ekonomik ısınmanın yollarını Termo Teknik yetkilileri anlattı.

IMF,Bölgesel Ekonomik Sorunlar Raporu'nu yayımladı!

IMF, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Orta, Doğu ve Güneydoğu Avrupa (CESEE) ülkelerine ilişkin "Bölgesel Ekonomik Sorunlar Raporu"nun Güz 2015 sayısını yayımladı.

TMB: İnşaat sektöründe ekonomik ve sosyal reformlar uygulanmalı!

TMB bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin "İnşaat Sektörü Analizi'nde, etkin bir ekonomik ve sosyal reform programının uygulamaya konulmasının, sektörde hem altyapı yatırımlarının sürekliliği hem ele uluslararası finansman boyutu açısından kritik önem taşıdığ

Galatasaray Başkanı: Elimizdeki gayrimenkuller, ekonomik çıkışımızdır

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, ekonomik açıdan zor döneme giren kulüplerin çıkışlarının gayrimenkul işi olduğunu belirterek, "Elimizdeki gayrimenkuller, ekonomik açıdan çıkışlarımızdır" ifadesini kullandı. İşte Özbek'in açıklamaları...

Dursun Özbek: Gayrimenkuller, ekonomik açıdan çıkışımızdır!

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, ekonomik açıdan zor döneme giren kulüplerin çıkışlarının gayrimenkul işi olduğunu belirterek, "Elimizdeki gayrimenkuller, ekonomik açıdan çıkışlarımızdır" ifadesini kullandı.

Ali Erten: Karşıyaka Stadı kulübün ekonomik geleceği!

Karşıyaka Kulübü Başkanı Ali Erten, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yapılması planlanan stada ilişkin, "Bu, Karşıyaka Kulübü'nün 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük yatırımı, aynı zamanda bu kulübün ekonomik geleceği demek" dedi.

Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar ikinci elde konuta ilgiyi artırıyor!

ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu “Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar ikinci elde konuta ilgiyi artırıyor. Böyle zamanlar en çok franchise verdiğimiz dönemlerdir” dedi.

Türkiye'deki ekonomik gelişmeler piyasaları nasıl etkiledi?

Türkiye'de son günlerde ekonomik ve sosyal alanda toplumun moralini yükselten gelişmeler, piyasaların da son 1,5 yılın en hızlı rallisini yapmasını sağladı.

Pusula Gayrimenkul Turizm Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pusula Gayrimenkul Turizm Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Eyyüp Azcan tarafından 10 bin TL sermaye ile 22 Ekim'de Kadıköy, Hasanpaşa Mahallesi, Kurbağalıdere Caddesi'ne kuruldu.

3. Havalimanı, Türkiye'yi ekonomik açıdan nasıl etkileyecek?

Projesi, ihale süreci ve inşası tartışma konusu olan 3. havalimanı ile ilgili hem ekonomik hem de hukuki açıdan yeni problemler gündeme geliyor.

Ekonomik Ambargo Sonrası İran’daki Yatırım Fırsatları paneli düzenlendi!

Expertera, 15 Ekim’de İstanbul’da “Ekonomik Ambargo Sonrası İran’daki Yatırım Fırsatları” paneli düzenledi. İran pazarı hakkında derin bilgiye sahip uzmanları ve önde gelen yöneticileri bir araya getiren panele, global şirketler ve yatırım fonları katıldı

İran'da ekonomik kriz sinyali!

Cumhurbaşkanı Ruhani'den kriz şartlarına göre kararlar almasını isteyen 4 bakan, piyasadaki durgunluğun ekonomik krize dönüşebileceği uyarısında bulundu. Piyasalarda son 19 ayda yüzde 42 düşüş yaşandı.

Ekonomik güven endeksi Eylül'de yüzde 16,7 azaldı!

Ekonomik güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 16.7 azalarak 70.89 değerine gerilerken, TÜİK'in veriyi hesaplamaya başladığı Ocak 2012'den beri en düşük değeri aldı.

ekonomik pusula Haberi

ekonomik pusula

Bina değerleri yüzde 25 oranında düşerken, yeni bina yapımları ise durdu denecek kadar azaldı. Bu sektördeki krizin etkileri Türkiye'de de ağır olarak hissedilmeye başlandı. Zira geçen sene Türkiye'nin mermer ve doğaltaş ihracatının 1 milyar 250 milyon dolar seviyesine ulaşmasında en büyük rolü Amerikalı alıcılar oynamıştı.
Sektördeki ihracatın en çok yapıldığı ABD'deki mortgage krizi haliyle Türkiye'deki mermer sektörünü vurdu. Peki ABD'deki bu olumsuz durumu Türk mermercileri kendileri açısında olumlu bir hale çevirebilirler mi? Bu sorunun cevabını Stratejik Doğaltaş Pazarlaması (Strategic Natural Stone Marketing) kitabının yazarı ve aynı zamanda ABD'de bu sektöre danışmanlık hizmeti veren Hasan Kürşad Devecioğlu Referans'a değerlendirdi.
Euronun güçlenmesi avantaj
"Türk traverten malzemeleri ABD pazarına şuanda hakim zaten. Mermerde ise İtalyanlar pazardaki aslan payını kapmış durumda. Türkiye için mermerdeki rekabet...