12 / 05 / 2024

ekonomik reform takvimi 2021

ekonomik reform takvimi 2021

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.

Devrim niteliğinde uygulama! 850 bin esnafı ilgilendiriyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 850 bin esnafı ilgilendiren, ekonomik reform kapsamında vergi düzenlemelerini sadeleştirirken, yatırımcıların önünü açan ve dijital dönüşümü hızlandıran devrim niteliğinde uygulamaları hayata geçiriliyor.

Flaş düzenleme! 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı!

Yeni ekonomi paketinin yolda olduğunun bilgisi paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen ay açıklanan reform takvimi doğrultusunda çalışmalara başladı. Peki yeni torba teklifte neler var? İşte detaylar…

Vergide kriterler değişiyor! İşte yeni düzenleme!

Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik reform paketinde, vergi uygulamalarına ilişkin yeni maddeler getirilecek...

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.

Ekonomik reformun kırmızı çizgileri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak ekonomik reform paketinin kırmızı çizgileri netleşti. Pakette tüm kesimlerden gelen öneriler, talepler ve şikayetler değerlendirilerek kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirlendi.

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

Önümüzdeki ay detayları duyurulacak ekonomik reform paketi kapsamında 81 ile yatırım ofisi kurulacak.  Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bülent Tüfenkci: Ekonomik gidişat iyi ama yeterli değil!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'nin ekonomik gidişatına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tüfenkçi, " Ekonomik gidişat iyi ama yeterli bulmuyoruz" dedi.

Naci Ağbal'dan yeniden yapılandırma açıklaması!

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma, ekonomik reform paketi gibi gündeme ilişkin konular hakkında konuştu. Ağbal, yapılandırma ile ilgili ''Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin" dedi.

Vergi takvimi Nisan 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini, vergi takvimi ile duyuruyor. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi Nisan 2017..

Referandum sonrasında ekonomik güven artacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, referandum sonrası ekonomide güven ve öngörülebilirliğin artmasının ekonomik görünümü olumlu etkileyeceğini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü çok büyük ekonomik kazanç sağlayacak!

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang: "Çanakkale Köprüsü, sadece Avrupa ve Asya kıtasını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacak" dedi.

Moody’s: İngiltere'de ekonomik görünüm güçleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin genel ekonomik görünümüyle ilgili açıklama yaptı. Moody's, İngiltere ekonomisindeki verilerin güçlü büyüme işaret ettiği açıkladı.

ekonomik reform takvimi 2021 Haberi

ekonomik reform takvimi 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta açıkladığı, ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmeye yönelik Ekonomi Reformları Eylem Planı takvimi, ilgili Bakanlıkların ve kurumların yol haritası belli oldu.Bakan Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun" dedi.

TRT Haber'de yer alan habere göre; Eylem planı Kamu Maliyesi, Fiyat İstikrarı, Finansal Sektör, Cari Açık, İstihdam, Kurumsal Yönetişim, Yatırımların Teşvik Edilmesi, İç Ticaretin Kolaylaştırılması, Rekabet, Piyasa Gözetimi ve Denetimi olmak üzere 10 başlıkta ana eylemlerden oluştu.

Vergi muafiyeti çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak 

Takvime göre 850 bin esnafa vergi muafiyeti tanıyan kanunla ilgili çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak.

30 Haziran'a kadar kamuda taşıt alımı temsil harcamalarına sınır getirecek düzenleme yapılacak, kamu görevlileri bu tarihten itibaren...