13 / 05 / 2024

ekonomiye ilişkin teklif

ekonomiye ilişkin teklif

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Borcu olanlar dikkat! Kara liste siliniyor

TBMM Genel Kurulu'nda, birçok düzenlemeyi içeren ekonomiye ilişkin teklif yasalaştı. Kredi, kredi kartı ya da çek-senet borcunu ödeyenler kara listeden çıkabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler içeren teklif komisyonda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Torba kanun teklifi yasalaştı! İşte ekonomiye ilişkin düzenlemeler!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi" TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Son dakika haberi! İstihdam teşviki ve borç yapılandırmasına ilişkin teklif meclisten geçti!

TBMM Genel Kurulunda, borç yapılandırması ve istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' yasalaştı!

Bankalar ve müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba teklif yasalaştı!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için afetzedelere destek sağlanmasını da içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı. 

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Şeker fabrikalarının devletleştirilmesine ilişkin teklif verildi!

Şeker fabrikalarının devletleştirilmesine ilişkin Şeker Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi...

Su yolu projelerinin YİD ile hayata geçirilmesine ilişkin teklif!

Su yolu projelerinin YİD ile hayata geçirilmesine ilişkin kanun teklifi meclisin gündeminde..

Kanunlardaki ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi!

Kanunlarda yer alan ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi. Teklif ile; ilgili kanunlardaki 'ibadet yeri' ibareleri açıkça tanımlanarak cemevlerinin de ibadet yeri sayılması öngörülüyor...

Lojman satışlarına ilişkin tebliğ 2018!

Lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği 385 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

ÇED raporlarına ilişkin 6 sorun meclise taşındı!

İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, başta Yüzülebilir Körfez Projesi olmak üzere ÇED raporlarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Altıok, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti.

TOKİ konutlarına ilişkin 5 sorun mecliste!

Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TOKİ tarafından yapılan konutlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Tor, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti..

ekonomiye ilişkin teklif Haberi

ekonomiye ilişkin teklif

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; düzenlemeyle, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişikliğe gidiliyor. Bu Kanun'a tabi olan kamu kurum ve kuruluşlarına, muhafazası tehlikeli veya masraflı olan menkul malların da pazarlık usulüyle satış imkanı tanınıyor.

Menkul mallar, elektronik ortamda veya tahsil dairelerinin satış mahallinde açık artırma ve peşin parayla satılabilecek. Bozulma, çürüme ve benzeri sebeplerle korunması mümkün olmayan ya da beklediği zaman önemli bir değer düşüklüğüne uğrayacağı anlaşılan mallar ile muhafazası tehlikeli veya masraflı olan mallar en uygun yerde pazarlıkla, borsası bulunan mallar ilgili borsada satılabilecek.

Artırmaya iştirak edeceklerden menkul...