29 / 04 / 2024

TOKİ konutlarına ilişkin 5 sorun mecliste!

TOKİ konutlarına ilişkin 5 sorun mecliste!

Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TOKİ tarafından yapılan konutlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Tor, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti..



TOKİ konutlarına ilişkin 5 sorun mecliste!


Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor,  TOKİ  tarafından yapılan konutlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Tor, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.


Tor önergesinde; "Piyasa koşullarında konut edinme imkanı bulunmayan alt gelir grubu ve yoksul grubu vatandaşlarımızın konut ihtiyacı ile şehirlerimizin kentsel dönüşüm zorunluluğunu merkeze alan TOKİ, "Sosyal Devlet" olmanın bir gereği olan konut üretimine barınma merkezi anlayışıyla değil, sosyal donatılardan çevre düzenlemelerine, estetiği gözeten konforlu yaşam alanlarıyla öne çıkan projeler gerçekleştirmek için kuruluş felsefesine uygun olarak, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut beklentisini karşılamada bir "dost eli" anlayışıyla hizmet vermek için kurulmuştur." dedi.


Tor'un bu bağlamdaki soruları


1. Kuruluş felsefesi ev alma gücü olmayan vatandaşı ev sahibi yapmak için kurulan Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) görevi villalar, ultra lüks havuzlu siteler, dubleks veya tripleks evler yapıp durumu çok iyi olan vatandaşlara hizmet etmekte midir?


2. 2003 - 2015 yıllarında hazineye ait olan arsaların ne kadarı TOKİ'ye devredilmiştir?


3. 2003 - 2016 yılları arasında 13 yılda kaç adet konut yapmıştır? Yapılan konutların satışı sonrasında ne kadar gelir elde edilmiştir?


4. Konutların satışı sırasında öncelik şartları nelerdir?


5. Satın alınan konutların taksitini ödeyemeyip takibe giren kişilerin sayısı kaçtır?






Geri Dön