13 / 05 / 2024

ekosistem

ekosistem

Ekosistem Değerlendirme Tebliğ Taslağına göre, orman sayılan, korunan ve belirlenen bazı alanlarda enerji ve madencilik faaliyeti talepleri değerlendirmeye alınmayacak. Maden ve enerji yatırımlarına ekosistem ayarı yapılacak..

Oppo Enco Air 3 Çin’de piyasaya sürüldü! İşte 5 Mart 2023 fiyat listesi...

Çinli teknoloji şirketi Oppo ekosistem tarafında öne çıkmaya çalışıyor. Marka, Enco Air 3 isimli yeni kulaklığını piyasaya sürdü. Detaylar haberde.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul, bir dünya projesidir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un, bir dünya projesi olduğunu dile getirerek, "İstanbul Kanalı ve oluşturduğu ekosistem sayesinde; Türkiye, bilimin, teknolojinin, sanatın ve ekonominin kalbi olacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımız aralıksız sürüyor." dedi.

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

Bakan Turhan, Kanal İstanbul'da etüt proje çalışmaları kapsamında zemin etüdü, hidrolojik çalışmalar, çevre araştırmaları, ekosistem, orman, işletme ve yer altı suları, ekonomik analizi araştırmalarının yapıldığını, 6 üniversiteden teknik destek alındığını söyledi...

Kentsel tesis yönetimine teknoloji dopingi!

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan site yönetimlerine teknoloji destek veren ‘Site Yöneticisinin Dijital Asistanı’ Apsiyon, oluşturmuş olduğu ekosistem ile birlikte derneğin teşkilatlanma ve yeni üye kazanımına destek veriyor.

6A1K Ekosistem Gökçeada Tarım Hayvancılık Turim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

6A1K Ekosistem Gökçeada Tarım Hayvancılık Turim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Toykan Kulak tarafından kuruldu. 

Çatalca'ya 27 bin metrekarelik Ekoköy!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Belgrad Mahallesi'nde bir proje düşüncesi var. 27 bin metrekarelik bir Ekoköy kuruluyor. Neler yapılacak? Ekosistem projede kamp alanı, festival alanı, spor alanı ve ekotarım alanı olacak" dedi..

Franchising sektörü 50 milyar dolarlık ekosistem yaratacak!

Türkiye'de zincir işletmelerin toplam sayısı 2 bin 500'ün üzerinde. Bu işletmelerin toplamda 60 bin kadar şubesi bulunuyor. Franchising sektörünün 2018 yılında 50 milyar dolarlık bir ekosistem yaratması bekleniyor.

2017’de melek yatırımcılar 66 girişime yatırım yaptı!

İş fırsatına yatırım yapan, şirketlerin büyümeleri ve gelişmeleri için sermaye sağlayan kişiler olan melek yatırımcıların oluşturduğu ekosistem giderek büyüyor. Melek yatırımcılar, 2017’de 66 girişime toplamda 26,4 milyon dolar yatırım yaptı.

Gayrimenkul teknolojisi girişimleri yeni bir ekosistem oluşturdu!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Gönden, "İş dünyasının her alanında değişim için katalizör olmayı sürdüren teknolojinin gayrimenkul sektörüyle buluşmasıyla yeni bir ekosistem ortaya çıktı" dedi.

Otostat herkese kazandıracak!

Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gülan: "Sancaktepe'de 200 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz ikinci el otomotiv ticaret merkezi Otostat'taki ekosistem dahilinde herkesin kazanacağı bir yapı oluşacak" şeklinde konuşt.

Ekosistem Mühendislik İnşaat Tesisat Taahhüt İmalat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekosistem Mühendislik İnşaat Tesisat Taahhüt İmalat ve Ticaret Limited Şirketi, Kürşat Başdemir ve Coşkun Çankaya ortaklığıyla 75 bin TL sermaye ile 4 Eylül'de Sarıyer, Zekeriyaköy Mahallesi'nde kuruldu.

Ergene Havzası'na öngörü sistemi!

NKÜ tarafından geliştirilen " Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi " ile Ergene Havzası 'ndaki arazilerin kullanım şeklinin ekosistem üzerindeki etkisi önceden görülebilecek.

Doğal SİT alanlarına HES yapılamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özgün ekosistem yapısına sahip ve de endemik türlerin üreme ve beslenme ve göç yollarını içeren doğal alanlarda, HES yapımına izin vermeyecek.

ekosistem Haberi

ekosistem


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre, korunan alanların mutlak koruma bölgelerinde, planlama aşamasında olan ve planı tamamlanmayan korunan alanlarda, türlerin korunması için ayrılan ve coğrafi sınırları belirlenmiş olan alanlarda, plan ve projesi mevcut olan baraj veya gölet gövdelerinin inşa edileceği alanlarda, mevcut baraj ve gölet yapılarının güvenliğini tehlikeye atacak yaklaşım alanlarında, işletmeye alınmış mevcut baraj ve göletlerin işletme ve rezervuar alanlarında, koruma alanları ilan edilen içme suyu temin amaçlı kuyu, pınar, kaynak, kaptaj, tünel, galeri gibi yapıların mutlak koruma alanlarında (50-100 metre), içme suyu havzasına ilişkin özel hükümler getirilinceye kadar içme kullanma suyu mutlak ve kısa mesafeli koruma alanlarında enerji ve madencilik faaliyeti talepleri değerlendirilmeyecek.

AA muhabirine konuya ilişkin görüşlerini aktaran Enerji Yatırım Uzmanı Cengiz Güneş, Türkiye'deki...