01 / 05 / 2024

eksik teslim edilen konutlar

eksik teslim edilen konutlar

Son yıllarda hızla artan konut üretimi ve satışı, beraberinde birçok tüketicinin mağduriyet yaşamasına da neden olmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları konutlarda birçok eksik, kusur ve ayıp ile karşılaşabilmektedir.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Artbahçe Çekmeköy konut projesinde tapu hemen teslim! Yaşam resmen başladı...

Anadolu Şehircilik Yatırım tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Artbahçe Çekmeköy konut projesinde satışlar devam ediyor. Hemen tapu teslim edilen projede yaşan ise başladı.

Göl manzaralı Vadi Esentepe Villaları satışta! Hemen teslim yeni proje!

DİK Yapı tarafından Sakarya'da hayata geçirilen Vadi Esentepe satışa çıktı. 4800 metrekare alan içerisinde 12 adet villa inşa edilecek. İşte hemen teslim edilen villa projesine ilişkin tüm detaylar... 

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

İnistanbul Topkapı'da 2 bin konut teslim edilecek!

Yaklaşık 6000'in üzerinde konut teslimi yapan Nef, yeni konutların teslimine 2019'da da devam ediyor. Nef, İş GYO ile birlikte geliştirdikleri İnistanbul Topkapı projesinde de 404 konutun teslimine başladı.Tüm etapların tamamlanmasıyla İnistanbul Topkapı’da teslim edilen konut sayısı 2 binin üzerin

Eviniz teslim edilmediyse inşaat şirketinden kira talep edebilirsiniz!

Eğer siz de yakında bir konut projesinden ev aldıysanız ve eviniz size sözleşmede belirtilen tarihten geç teslim edilmiş ise sizin de geç teslim edilen süre için kira kaybı alacağınız olabilir.

TOKİ'nin geç teslim edilen konutları için meclis araştırması istendi!

TOKİ, 40 bin konut ve iş yerini geç teslim etmesinin nedenlerine ilişkin Meclis araştırması talep edildi. TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, TOKİ'nin yüklü tazminat ödemek zorunda kalındığı belirtildi.

Eksik teslim edilen konut sorunları artık çözüme kavuşturulmalı!

Son yıllarda hızla artan konut üretimi ve satışı, beraberinde birçok tüketicinin mağduriyet yaşamasına da neden olmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları konutlarda birçok eksik, kusur ve ayıp ile karşılaşabilmektedir.

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Eksik beyan edilen tapu harcı cezası!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, eksik beyan edilen tapu harcı cezası ne kadar?

Karatay'da bu yıl 688 daire sahiplerine teslim edilecek!

Yapımı devam eden kooperatiflerde teslim edilen daire sayısının 6 Bin 357 olduğunu belirten Hançerli, 2015 yılı içerisinde ise yapımı tamamlanan 688 dairenin üyelere teslim edileceğini dile getirdi.

Eksik tapu harcı zamanaşımı!

Eksik beyan edilen ve eksik ödenen tapu harcının Maliye tarafından farkedilmesi halinde vergi cezası ödeniyor. Peki eksik tapu harcı zamanaşımı var mı? Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi nedir?

eksik teslim edilen konutlar Haberi

eksik teslim edilen konutlar

Ekiz Avukatlık Bürosu Partnerlarından  Av. Mehmet Ali Keser'e konuya ilişkin görüşlerini sorduk.

Vatandaşların en çok mağdur olduğu konulardan biri olan, eksik ve ayıplı teslim edilen konutlarla ilgili sorunların artık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Ali Keser, “Vatandaşların bir bölümü konutlarını zamanından çok sonra veya hiç teslim alamamaktan yakınırken, bir kısmı da konutunu teslim almış olmakla beraber eksik ve kusurlu olmasından dolayı bir çok sorunla uğraşmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.


İnşaat sektöründe maketten konut satışı büyümeye devam ederken, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’a rağmen konut satın alan tüketicilerin şikâyet ve mağduriyetleri de artmaya devam ediyor. 


İnşaat firmaları satışı bitirdikten sonra adeta ulaşılmaz oluyor ve satış sonrası yeterli hizmeti vermiyor. Hatalı imalat, kusur,...