28 / 04 / 2024

eksper eve kaç günde gelir

eksper eve kaç günde gelir

Gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz olarak adlandırılıyor.Ekspertiz işlemi uzmanlar tarafından gerçekleştiriliyor.Peki ekspertiz kaç günde gelir?İşte ekspertiz için gerekenler ve ekspertizin gelme süresi..

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Aman unutmayın!

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Sakın kaçırmayın! Paralar hesaplara tek tek hesaplara yatırılıyor, aman unutmayın...

Fakir robot süpürge fiyatları kaç lira? Her eve lazım, kaçırmayın! İşte 22 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Teknolojik ve ergonomik ürünleriyle dikkat çeken Fakir, üstün özellikli robot süpürgeleriyle de ön plana çıkıyor. Peki Fakir robot süpürge fiyatları kaç lira? İşte 22 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Yeni eve taşınmadan önce dikkat edilmesi gerekenler!

Taşınma işleri için her zaman büyük emek ve zaman gerekiyor. Bu telaşın içinde gözden kaçan bazı detaylar da olabiliyor. İşte Yeni eve taşınmadan önce dikkat edilmesi gerekenler...

Freundin duvar kağıdı ile her gün evinizin farklı bir yüzünü keşfedin!

Freundin ile her yeni gün, yeni bir eve uyanın… Rasch markasının Freundin duvar kağıdı koleksiyonu ile her gün evinizin farklı bir yüzünü keşfedeceksiniz!

Şehit Mustafa Hakan Kaçar'ın ailesine kentsel dönüşümden ev verilecek!

Diyarbakır Sur'daki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın (26), İzmir Narlıdere'de gecekonduda yaşayan ailesini satın alacağı eve taşıma hayali gerçekleşecek.

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Lukas Podolski Maçka'daki lüks bir siteye taşınacak!

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski otelde yaşamaktan sıkılıp, bir eve taşınmaya karar verdi. Aranan ev sonunda Maçka'da bulundu. Podolski, Kıvanç Tatlıtuğ, Sneijder ve Caner Erkin'le aynı sitede oturacak.

Kaçak eve iskan alınır mı?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapılara iskan verilmiyor. Bu durumda ilgili yapılar "kaçak" niteliği taşıyor. Peki, kaçak binalar için İmar Kanununa göre af var mı? Kaçak eve iskan alınır mı? İşte yanıtı..

Bir eve ne kadar boya gider?

Evin kaç yılda bir boyanması gerektiği, kullanım şekli ile doğru orantılı oluyor. Peki, ev kaç yılda bir boyanır? Bir eve ne kadar boya gider? 2015 yılında bir evin boya masrafı ne kadardır?

Kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak olarak tespit edilen yapıdaki aykırılığın giderilmesi için 30 gün süre veriliyor. Belirlenen süre zarfında aykırılığın giderilmesi halinde yapı yıkılmıyor inşaatı devam ediyor. İşte, kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

eksper eve kaç günde gelir Haberi

eksper eve kaç günde gelir

Ekspertiz kaç günde gelir?

Konut kredisi, gayrimenkul alım satım işlemlerinde, alıcıların izledikleri yollardan biri oluyor.Konut kredisi alanların sayısı her geçen gün artarken ekspertizlerin sayısında da artış oluyor.


Ekspertiz, gayrimenkulün değerinin belirlenmesi için yapılan incelemelere ve sonrasında hazırlanan rapora deniyor. Bu işi yapan uzmanlar ise eksper olarak nitelendiriyor.


Ekspertiz işlemi için uzman kredi kuruluşu tarafından seçiliyor. Eğer gayrimenkulun değerini ölçmesi için uzman kişiyi alıcı seçecek olur ise son sözü kredi kuruluşu veriyor.


Genelde konut kredisi çekmek için alıcılar bankaya başvuruda bulunduklarında banka ekspertizlik ücreti almıyor.Kredi onayını, miktarını ekspertiz onayı dahilinde belirliyor. 


Ekspertiz raporu hazırlanırken göz önünde bulundurulan hususlar şu şekilde sıralanıyor:


-Gayrimenkulün açık adresi,

-Gayrimenkulün lokasyonu, 

-Gayrimenkulün kaç yaşında olduğu, 

-Gayrimenkulün imar durumu, 

-Gayrimenkulün alanı, 

-Ulaşım özellikleri, 

-Fiziki durumu, 

-Altyapısı.



Ekspertiz işlemi, kredinin onaylandığı gün veya bir sonraki günde yapılıyor. Eksper, gayrimenkule gelerek gerekli...